Vinterferie:

Fullt - men det er håp

Tipsene som skaffer deg sol og varme i siste liten.

VENTER PÅ NORDMENN: Til helga starter den norske skolevinterferien. Og nå jakter nordmenn på å få de plassene på stranda, som her i Alfi del Mar på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange
VENTER PÅ NORDMENN: Til helga starter den norske skolevinterferien. Og nå jakter nordmenn på å få de plassene på stranda, som her i Alfi del Mar på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det koker i chartermarkedet foran årets vinterferieuker. Fjorårets vinterferie til sol og varme gikk i vasken for de alle fleste nordmenn, og gjennom pandemien har reisearrangørene måtte redusere aktiviteten kraftig.

Færre fly, færre hotell, færre ansatte. Alt dette har ført til færre reisemuligheter, også foran årets vinterferie, og mange nordmenn har fått merke at økt etterspørsel har ført til høyere priser og færre valgmuligheter enn vanlig.

Merk at du ikke kan forvente å finne restplasser til dumpingpris, på grunn av den store etterspørselen.

Men la deg likevel ikke skremme av påstander om at det er helt fullbooket. Det er er nemlig fortsatt håp for etternølerne. Vi har funnet en rekke ledige plasser både til Lanzarote, Tenerife, Sharm el Sheikh og Kapp Verde.

KILDSORTERING: Dette bør du vite om kildesortering. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Billigst i klassen

Spania har vært nordmenns vinter-charterfavoritt i en årrekke. Noe som har sendt prisene i været. Mens reiser til Egypt og Sharm el Sheikh fortsatt er billigst i klassen og gir mye sol for pengene.

– Vi merker at salget til Egypt har tatt av de siste ukene. Vinterferien fra Oslo-området er mer eller mindre fullbooket. Siden penger og folk har vært «innesperret» i såpass lang tid, gir dette en styrket utferdstrang. I denne sammenhengen gir Egypt og Sharm el Sheikh mye for pengene, samt forutsigbare solforhold, sier administrerende direktør Gunder Moe i Amisol Travel til DinSide.

Løpet er ikke kjørt

– Mitt beste i-siste-liten-tips til de som vil reise til varmen i uke 8 og 9 er å sjekke ut restplass-sidene. Det er temmelig fullt fra alle flyplasser, men det finnes fortsatt noen «strøplasser» igjen til Lanzarote og Gran Canaria begge ukene og til Tenerife i uke 9, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

BADEGLEDE: Lanzarote og flere reisemål i syden har fortsatt ledig plass i vinterferien. Foto: Odd Roar Lange
BADEGLEDE: Lanzarote og flere reisemål i syden har fortsatt ledig plass i vinterferien. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

I tillegg til tradisjonelle pakkereiser med egne fly tilbyr charterselskapene også pakkereiser med rutefly, og her vil det alltid finnes ledige plasser. Så dersom man ikke finner drømmereisen blant restplassene, er dette et godt alternativ.

Sjekk andre steder

Du vil oppdage at utvalget begynner å bli ganske begrenset for dem som vil reise ut fra Oslo, hvor mye er fullbooket. Du kan imidlertid fortsatt finne noen fine feriealternativer i vinterferien, hvis du kan reise fra regionale flyplasser.

Smart tips

– Dersom du har mulighet til å reise fra flere avreiseflyplasser, så sjekk tilgjengelighet flere steder. De aller fleste tilbydere har både restplas-sider og tilbuds-sider. Ta en titt på disse for de beste prisene, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i Tui til DinSide.

For dem som bor nær Sverige kan det også være en løsning å sjekke avreiser fra svenske flyplasser. Reiserestriksjonene mellom Norge og Sverige er som kjent fjernet.

LATE DAGER: Charterselskapene er i full gang med å utvide kapasiteten til sommeren. Det kan føre til lavere priser enn de man finner akkurat nå. Foto: Odd Roar Lange
LATE DAGER: Charterselskapene er i full gang med å utvide kapasiteten til sommeren. Det kan føre til lavere priser enn de man finner akkurat nå. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Sjekk før du reiser

Husk likevel å gjøre deg kjent med reglene som gjelder på ditt reisemål, før du reiser. Nå begynner de fleste land å løsne på coronareglene, men det er alltid den reisende sitt ansvar å være oppdatert på hvilke regler som gjelder på reisemålet.

For reiser i Europa kan du sjekke denne offisielle nettsiden til EU. For andre reisemål kan du bruke Utenriksdepartementets side. Husk å alltid registrere deg på reiseregistrering.no før alle utenlandsreiser.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer