Vinterferie:

Fullt - men det er håp

Tipsene som skaffer deg sol og varme i siste liten.

VENTER PÅ NORDMENN: Til helga starter den norske skolevinterferien. Og nå jakter nordmenn på å få de plassene på stranda, som her i Alfi del Mar på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange
VENTER PÅ NORDMENN: Til helga starter den norske skolevinterferien. Og nå jakter nordmenn på å få de plassene på stranda, som her i Alfi del Mar på Gran Canaria. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det koker i chartermarkedet foran årets vinterferieuker. Fjorårets vinterferie til sol og varme gikk i vasken for de alle fleste nordmenn, og gjennom pandemien har reisearrangørene måtte redusere aktiviteten kraftig.

Færre fly, færre hotell, færre ansatte. Alt dette har ført til færre reisemuligheter, også foran årets vinterferie, og mange nordmenn har fått merke at økt etterspørsel har ført til høyere priser og færre valgmuligheter enn vanlig.

Merk at du ikke kan forvente å finne restplasser til dumpingpris, på grunn av den store etterspørselen.

Men la deg likevel ikke skremme av påstander om at det er helt fullbooket. Det er er nemlig fortsatt håp for etternølerne. Vi har funnet en rekke ledige plasser både til Lanzarote, Tenerife, Sharm el Sheikh og Kapp Verde.

Billigst i klassen

Spania har vært nordmenns vinter-charterfavoritt i en årrekke. Noe som har sendt prisene i været. Mens reiser til Egypt og Sharm el Sheikh fortsatt er billigst i klassen og gir mye sol for pengene.

– Vi merker at salget til Egypt har tatt av de siste ukene. Vinterferien fra Oslo-området er mer eller mindre fullbooket. Siden penger og folk har vært «innesperret» i såpass lang tid, gir dette en styrket utferdstrang. I denne sammenhengen gir Egypt og Sharm el Sheikh mye for pengene, samt forutsigbare solforhold, sier administrerende direktør Gunder Moe i Amisol Travel til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.