Avbrøt ferien:

«Fyll, støy og dårlig mat»

De to nordmennene holdt Ving ansvarlige etter skrekkopplevelsen, men får ikke et rødt øre.

KREVDE REFUSJON: Ferien ble ikke helt slik reisefølget hadde sett for seg. Her fra den aktuelle destinasjonen, Santa Maria på Kapp Verde. Foto: Shutterstock / NTB
KREVDE REFUSJON: Ferien ble ikke helt slik reisefølget hadde sett for seg. Her fra den aktuelle destinasjonen, Santa Maria på Kapp Verde. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

På idylliske Santa Maria, en by som ligger på Kapp Verde-øya Sal i Vest-Afrika, hadde to ferieglade nordmenn bestemt seg for å nye tre lange og behagelig ferieuker.

Etter en knapp uke i ferieparadiset, valgte likevel duoen å reise hjem.

Årsaken? De orket ikke mer støy eller dårlig mat, skriver Flysmart24.

Ville ikke betale

I og med at reisearrangøren Ving nektet å ta regningen for nye flybilletter, på omring 11 000 kroner, endte saken hos Pakkereisenemnda.

Flysmart24 skriver at nemnda har vurdert hvorvidt reisefølget hadde krav på delvis refusjon og noen mindre utgifter.

Den klagende parten, altså de to nordmennene, pekte på flere ting. Blant annet mente de at hotellet spilte altfor høy musikk, og at altfor mange medgjester var overstadig beruset. Dette igjen førte til at nordmennene unngikk flere av hotellområdene.

Maten skal også ha vært et stort problem for reisefølget, som oppsummert ikke var fornøyd med verken kvalitet eller smak. Ifølge Flysmart24 blir måltidene beskrevet som «det mest spartanske» reisefølget hadde vært borti.

Migrene og dehydrering

Det ble videre påstått at reisefølgets sykdomsplager ble forverret av oppholdet. En av nordmennene måtte oppsøke lege underveis, der det ble konstatert høyt blodtrykk, migrene og dehydrering.

Ving mente på sin side, når det dreier seg om sykdom, at det hele er en forsikringssak. Pakkereisenemnda falt til slutt på samme konklusjon.

- Dette er ikke kostnader Ving blir ansvarlig for, men som klager selv må bære, medga nemnda, ifølge Flysmart24.

Det ble også påpekt at Ving og klagende part hadde vært i dialog under oppholdet, men at sistnevnte ikke ytret ønske om å bytte hotell.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer