Fyr i Norge

Du kan leie fyr i Norge, men det finnes ingen gode sentrale lister som gir deg oversikt over hva som er tilgjengelig og hva du må betale.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke gjort i en fei å finne drømmefyret, men når du først har kommet på tanken er det ingen umulighet å skaffe seg en holme med et tårn for noen dager. Blakk blir du heller ikke, men du må konkurrere med mange interesserte om herlighetene, spesielt i sommerhalvåret.

- Vår høysesong er juni, juli og august, forteller Fredrik Østevik på vakttelefon 970 72 948 hos Skudenes Sjømannsforening. Foreningen leier ut Vikholmen Fyr utenfor Skudeneshavn. Dette fyret har seks senger, og kan leies mellom april og medio oktober. Prisen? Kun 4.000 per uke i høysesong, og 3.500 i lavsesong uansett hvor mange dere er. Da disponerer du også en 16-fots småbåt.

- Fyret er vernet og er fra 1875, og består av hovedhus pluss anneks. Her er både varmt og kaldt vann, dusj og toalett i annekset. Standarden er grei, men komforten er ikke som på hotell, forklarer Østevik.

Ut i havet mot vest

- I fjor var det noen engelskmenn her og feiret jul, og fyret har vært omtalt i flere britiske aviser, forteller Gjermund Havstad, styreformann i Hvalstad Tinn AS som driver to fyr utenfor Fedje i Hordaland. Fedje er landets vestligste kommune, og her kan du fra denne sesongen leie både Hellisøy Fyr og Holmengrå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer