Fyrig ferie i Kroatia

Kroatia er ikke lenger den uoppdagede perlen hun var. Charterfly fra Europa har forlengst bombardert kysten med turisme. På tide å oppdage noe nytt?

Publisert
Sist oppdatert

Elleve fyrtårn ligger spredt langs Kroatias kyst. Alle ligger i havgapet med dramatisk beliggenhet, og flere er godt over hundre år gamle.

Tilbake til elementene

Nå har de åpnet for turister med sans for ukonvensjonell overnatting. De har hverken rukket å bli trendy eller overprisede. Dra paralleller til hytteturer med ENKLE forhold og ro i sjela.

Noen av fyrtårnene ligger så utsatt til i havgapet at det regjerer for sterke vinder strømninger til at man kan kose seg. De har vi droppet å ta med. Her er en oversikt over de fem beste:

Se bilder av fyrtårnene i Kroatia

1. Rt Zub Fyrtårn – Porec by

Her befinner du deg midt mellom Middelhav og furuskog, bare 13 kilometer fra byen Porec som er kjent for sin vakre basilika og gamle bydel. Steinstrender ti meter fra huset som rommer seks personer.
Pris: 1.299 euro, cirka 10.400 kroner, per uke i høysesong.
Fly til: Pula

2. St. Peter Fyrtårn – Makarska by

Bare 85 kilometer fra flyplassen i Split, og innen gåavstand fra Makarskas koselige sentrum. Fyrtårnet ligger i skjermet vann inntil kysten. Dette passer for familier og de som vil ha et eventyr uten strev. Passer ikke for de som vil ha komplett fred og ro ettersom dette fyrtårnet ligger i nærheten av en by på fastlandet.
Pris: 900 euro, cirka 7.200 kroner, per uke i høysesong.
Fly til: Split

3. Plocica Fyrtårn – mellom øyene Korcula og Hvar

Dette fyrtårnet er et av de største med plass til maksimum 14 stykker. Perfekt for en vennegjeng eller storfamilie som vil feriere sammen alene på en øy i havgapet. Strendene på øya er for det meste steinete, men der hvor båtene legger til finner man områder med ren sand.
Pris: fra 1.150, cirka 9.200 kroner, per uke i høysesong.
Fly til: Split eller Dubrovnik

Helt øverst i bildet skimter du Palagruzas tårn. Foto: Lighthouses Croatia
Helt øverst i bildet skimter du Palagruzas tårn. Foto: Lighthouses Croatia Vis mer


4. Struga Fyrtårn – på øya Lastovo

Her er det plass til 15 personer fordelt på fire rom. Struga ligger på øya Lastovo fire timer med båt fra Split. Fyrtårnet ligger ytterst på en klippe som peker søtti meter rett ned i havet. Naturen i området er vill og vakker, og flere steinete bukter sørger for avkjøling. Fyrtårnvokterens familie bor på stedet, og er behjelpelige med alt fra å dekke til en fersk fiskemiddag til å gi tips om utflukter, osv.
Pris: fra 650 euro, cirka 5.200 kroner, for den minste leiligheten per uke i høysesong.
Fly til: Split

5. Palagruza Fyrtårn – på øya med samme navn

En villere beliggenhet skal man lete lenge etter! Øya ligger midt mellom Kroatia og Italia, og det tar tre timer med båt hit fra øya Korcula. Du må med andre ord ta to båter for å komme hit. Og når du kommer fram ruver fyrtårnet med soverommet ditt 90 meter over havoverflaten på denne avsidesliggende øya. Her er du garantert komplett isolasjon, og du kan bruke dagene på å oppdage den 1,4 kilometer langstrakte øya. To strender med krystallklart vann krever begge en liten klatretur for å komme fram.
Pris: 700 euro, cirka 5.600 kroner, per uke i høysesong.
Fly til: Split eller Dubrovnik

For bestilling og mer informasjon om fyrtårnferie, sjekk Lighthouses Croatia.

Lyst på fyrferie i Norge? Se en liste over fyrene som leies ut her.

Se bilder av fyrtårnene i Kroatia


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer