Fyrig ferie i Kroatia

Kroatia er ikke lenger den uoppdagede perlen hun var. Charterfly fra Europa har forlengst bombardert kysten med turisme. På tide å oppdage noe nytt?

Publisert
Sist oppdatert

Elleve fyrtårn ligger spredt langs Kroatias kyst. Alle ligger i havgapet med dramatisk beliggenhet, og flere er godt over hundre år gamle.

Tilbake til elementene

Nå har de åpnet for turister med sans for ukonvensjonell overnatting. De har hverken rukket å bli trendy eller overprisede. Dra paralleller til hytteturer med ENKLE forhold og ro i sjela.

Noen av fyrtårnene ligger så utsatt til i havgapet at det regjerer for sterke vinder strømninger til at man kan kose seg. De har vi droppet å ta med. Her er en oversikt over de fem beste:

Se bilder av fyrtårnene i Kroatia

1. Rt Zub Fyrtårn – Porec by

Her befinner du deg midt mellom Middelhav og furuskog, bare 13 kilometer fra byen Porec som er kjent for sin vakre basilika og gamle bydel. Steinstrender ti meter fra huset som rommer seks personer.Pris: 1.299 euro, cirka 10.400 kroner, per uke i høysesong.Fly til: Pula

2. St. Peter Fyrtårn – Makarska by

Bare 85 kilometer fra flyplassen i Split, og innen gåavstand fra Makarskas koselige sentrum. Fyrtårnet ligger i skjermet vann inntil kysten. Dette passer for familier og de som vil ha et eventyr uten strev. Passer ikke for de som vil ha komplett fred og ro ettersom dette fyrtårnet ligger i nærheten av en by på fastlandet.Pris: 900 euro, cirka 7.200 kroner, per uke i høysesong.Fly til: Split

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer