Gale nordmenn på fly

Krakilske småttinger, fulle gubber og kriminelle damer på fly. Norske er de alle som en.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ville juniorer

Fire unger under tolv år lagde rabalder på et sommerfly innenlands i Norge. De gikk nærmest berserk, og skadet blant annet en eldre kvinne i ryggen ved å sparke i setet. Kvinnen leverte siden en klage til flyselskapet. De fire guttene reiste alene, og hver for seg, men dannet raskt en vill firerbande om bord, og terroriserte både passasjerer og mannskap. Ungenes foresatte har fått bred om hendelsen, og guttene får ikke reise alene mer om dette skjer igjen.

Kilde: Artikkel i VG i sommer.

Thai-tumulter

Fulle nordmenn på fly lager trøbbel.
Fulle nordmenn på fly lager trøbbel. Vis mer


En vill, aggressiv og farlig 40-åring var muligens ruset på mer en sprit på flyturen mellom Bangkok og København for en måneds tid siden. Ikke før hadde turen vart en times tid, før mannen begynte å lage trøbbel. Han prøvde å åpne flydøren, og en flyvertinne ble skadet i forsøket på å stoppe ham. Fem kraftkarer måtte til for å holde mannen i sjakk. En lege om bord, fikk gitt mannen en beroligende sprøyte, og lenket til setet tilbrakte bråkmakeren resten av turen i sovende tilstand. Mannen risikerer fengsel for oppførselen.

Kilder: Ekspressen, Boarding, november 2003

Pensjonistpar på bølletur

Et norsk ektepar på 67 og 71 år gjorde hjemturen slitsom for sine medreisende charterpassasjerer på tur fra Thailand til Oslo. Begge skal ha slått seg fullstendig vrange, og besetningen måtte sette dem i håndjern. Men det sluttet ikke der. Fruen i familien var så bråkete, at hun fikk tapet igjen munnen!

Kilde: Dagbladet/Berlingske Tidende, mai 2003

Amok fra Alicante

En voksen mann på vei fra Alicante i vinter, oppførte seg ikke mye voksent. Ifølge intervjuede medpassasjerer var mannen stupfull allerede før ombordstigning, men slapp likevel å vente seg edru på flyplassen. Det var neppe en smart avgjørelse, for om bord i flyet fikk han et raserianfall straks betjeningen stilte spørsmål ved hans evne til å konsumere mer alkohol. Han prøvde å bryte seg inn i cockpit og ble til slutt lagt i håndjern og lenket fast til setet. Flyet måtte ned allerede i Barcelona for å dumpe urokråka, og kom frem til Oslo to timer forsinket. Mannen måtte bli igjen i spansk varetekt.

Kilde: Dagbladet februar 2003

Helt kriminelt!

En 31 år gammel kvinne gikk i fjor sommer om bord i et fly fra Alta til Oslo. Ikke noe unormalt ved det for så vidt. Men bagasjen var absolutt utenom det ordinære. I kabinkofferten hadde hun nemlig seks håndvåpen og 225 patroner! Underveis fikk piloten melding om at han kanskje hadde en kvinne med skarpladde våpen om bord, og han vurderte nødlanding. Turen gikk imidlertid greit, og på Gardermoen ble kvinnen møtt av sivile politifolk. Denne historien førte til lovnader fra Luftfartsverket om bedre kontroll av håndbagasje på innenlandsflyplasser.

Kilde: VG, 2002

Halvflaske vodka

En tungt bedugget flypassasjer skapte rabalder i et fly fra Kristiansund til Bergen i for to år siden. Mens han ventet på avgang, konsumerte han en halv flaske vodka, og om bord toppet han dette med en øl. Da tok det bokstavelig talt av, og mannen i 40-åra begynte å bli ufin. Flere passasjerer reagerte, og måtte ta imot slag fra drukkenbolten. Også en flyvertinne ble skadet i tumultene. En politistudent grep inn, og vel fremme på Flesland ble mannen lagt i jern av politiet.

Kilde: VG, 2001

Ville erstatningskrav

Fem godt voksne gutter på tur ble nektet å gå om bord flyet etter mellomlanding på Mallorca fordi de var både fulle og bråkete. Neste dag kom to av dem seg med et fly videre, mens de tre andre ble avvist og måtte vente flere dager. Gjengen responderte med å gå til sak mot charterselskapet, og krevde 10.000 kroner i erstatning. I retten kom det frem at flere av dem hadde alkoholproblemer og at en av dem prøvde å åpne flydørene i luften. De fikk ikke medhold i erstatningskravet, men slapp å betale saksomkostninger siden det da ikke fantes rettspraksis på området.

Kilde: Nettavisen, 2000

Passasjeren nektet å skru av mobilen.
Passasjeren nektet å skru av mobilen. Vis mer


Mobiltelefonterror

En full 30-åring trosset forbudet mot å bruke mobiltelefonen om bord i flyet hele fem ganger. Han nektet å slå av telefonen, til tross for gjentatte oppfordringer fra kabinpersonalet. Flyet landet, og passasjeren ble møtt av politi og tilbud om en natt i fyllearresten. Regningen? 7.000 kroner i bot.

Kilde: Nettavisen/NTB, 2000

Cockpit-inntrenger

Mange nordmenn trafikkerer flystrekningen Oslo – København, men få prøver seg på stuntet som den tørste 45-åringen forsøkte i 1999. Han ble nemlig nektet alkohol på flyet, og gikk helt i stå. Mannen trengte seg inn i cockpit, og skapte så mye rabalder at flygerne ikke greide å få med seg beskjeder fra tårnet i København. Flygerne greide heldigvis å lande uten forsinkelse, og den berusede passasjeren ble arrestert og siktet for å ha brakt andres liv i fare.

Kilde: NTB, 1999

Pissepassasjer

I 1999 måtte en norsk flypassasjer bli igjen i Amsterdam etter en episode på Schiphol-flyplassen. Han fant det nemlig for godt å urinere på tre av flyplassens hvilestoler før ombordstigning, og ble hentet ut av flyet før avgang. Han fikk en bot på nesten 4.000 kroner, og medpassasjerene slapp å dele fly med en uregjerlig reisefelle.

Kilde: Nettavisen, 1999

Les også:

Tull på Tupolev

Ooops, feil fly!

Det er ikke bare nordmenn som går berserk på fly – les om flere flybøller her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer