Galskap på billett

Den langvarige interne konflikten i Colombia legger en kraftig demper på landets turistnæring. Den som likevel våger seg, vil oppleve et land som tar i mot turistene med varme.

Publisert
Sist oppdatert

"En Colombia hasta la piedra baila," I Colombia danser til og med steinene, sier colombianerne. Til tross for at Colombia regnes for å være et av verdens mest voldelige land, steller man til med musikk og dans.

- Vi er 40 millioner mennesker i dette landet. Ikke alle kan være guerilleros eller narkotikasmuglere, mener en handelskar DinSide traff i Bogotá.

Se bildene:Colombianske snapshots

Fakta

Befolkning: 40 milloner og tredje mest folkerike land i Latin-Amerika.Areal: 1.144.000 kvadratmeter stort, dobbelt så stort som Frankrike.Valuta: Pesos. 1 US dollar=2.500 pesos. Det er enklest å bruke minibankene, men ikke alle steder har VISA-dekning.Slik reiser du: Air France, KLM og Continental flyr til til Bogotá, og prisene starter på 6.000 kroner.Prisnivå: Svær behagelig. Full middag koster fra to dollar, tilsvarende 14 kroner. Middag på bedre etablissementer koster fra 30 dollar, p.t. 203 kroner.Overnatting: Et værelse på luksushotellet Tequendama i sentrum av Bogota koster fra 95 dollar, p.t. 644 kroner, mens et enklere hotell i en rolig bydel koster cirka 204 kroner per natt.Attraksjoner: Museo de oro, Museo Botero, og karnevalet i Barranquilla. Den karibiske byen Cartagena står på UNESCOS verdensarveliste.Andre aktiviteter: Fra Leticia skreddersys det jungelturer. Langs Colombias karibiske kyst er det fantastiske dykke- og bademuligheter. Lær spansk på for eksempel Nueva Lengua i Bogotá, Medellín eller Cartagena, eller lær deg salsa, cumbia, merengue eller noen av de flere hundre andre dansene som er populære her: det er enkelt å skaffe seg dyktige instruktører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer