Gambia - et stykke afrikansk vennlighet

Gambia er tilbake på charterkartet, og dermed er afrikaopplevelsen lett tilgjengelig. Se hva du kan vente deg. Av Haakon Stenersen

Chartermålet Gambia gir deg en smak av Afrika. Foto: Ving Norge
Chartermålet Gambia gir deg en smak av Afrika. Foto: Ving Norge Vis mer

Gambia er kanskje ikke det første landet som faller deg inn å reise til når du skal bestille en chartertur, men du burde absolutt vurdere å reise hit.

Gambia er kjent for sine vidstrakte strender og den mektige Gambiafloden, som bla. ble kjent etter dramatiseringen av tv-serien om Kunta Kinte for en del år tilbake. Det betyr at det vest-afrikanske landet kan by på opplevelser både for strandløven og den som vil oppleve afrikansk flora og fauna.

Gambia er tilbake på Vings charterkart etter å ha vært fraværende en tid. For deg som kan dra utenom høysesongen i julen og vinterferien, er prisene også svært gunstige. Du kan få tak i charterflybilletter til priser ned mot ett par tusen kroner. Legg på en tusenlapp til, og overnatting er inkludert. Flyturen fra Gardermoen går via Tenerife og tar mellom 7 og 8 timer.

Naturparadis

For naturinteresserte er det hovedsaklig Gambiafloden og nasjonaparkene som ligger langs den som er av interesse, men landet har også noen parker som ikke er tilknyttet floden, og som er verdt å få med seg. Dette gjelder bl.a. Abuko, som er landets minste reservat, og som ligger nær kysten der du finner de fleste hotellene. Bijilo-reservatet lenger sør på kysten er også verdt et besøk, og her kan du kombinere «jungel trekking» med ett bad i havet. Andre parker det er verdt å få med seg er Kiang West, Baobolong og Tumani Tenda camp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer