Gammelromantiske Røros

Bli med til verdensarvstedet Røros.

Publisert
Sist oppdatert

Snøen ligger mangemeterhøy, og krøller seg i lag nedover hustakene. Istappene er lange som en voksen mann der de henger ned fra takrenner, og vinduene er pyntet med isroser. Sparkstøttinger med inngraverte navn står parkerte utenfor butikker og bolighus, og to eldre damer sparker sludrende avgårde side om side ned Kjerkgata. Hadde det ikke vært for bilene, kunne vi virkelig levd oss inn i et annet århundre ...

BILDESPESIAL fra Røros

Mestselgende sparksted ...

Sparkstøttingen er markant i bybildet i Røros, og det er ganske eksotisk for oss som til vanlig sparker i småstein hele vinteren. Ifølge sportsutstyrkjeden Gresvig ble det på 70-tallet solgt rundt 70.000 sparkstøttinger over hele landet i løpet av ett år. Nå er tallet nede i rundt 10.000 per år. I Gresvig-kjeden er det Intersport-butikken på Røros som selger klart flest sparker i løpet av en vinter, og det tror vi gjerne etter et besøk i Bergstaden.

– Det skyldes først og fremst de gode og lange vintrene her. Folk sier spøkefullt at du ikke trenger å kjøpe campingstol om sommeren. Det er bare å sette seg ned på sparken en stund, sier daglig leder Thor Selboe i Intersport på Røros i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer