Forsikringstrøbbel:

Går rett i «Rolex-fella»

Her kan du tape titusener av kroner.

KOSTBAR TABBE: Klokkefeberen brer seg over Norge. For noen blir fristelsen vel stor. Foto: Gjensidige
KOSTBAR TABBE: Klokkefeberen brer seg over Norge. For noen blir fristelsen vel stor. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Først brukte vi penger på oppussing. Deretter ble det rush etter kjæledyr. Nå er det klokkefeberen som raser, og nettet koker.

Aldri før har kjøp-og-salg-aktiviteten mellom private vært større når det gjelder dyre klokker her i landet. Og flere hundre klokker over 100 000 kroner er til salgs via Finn.no eller andre salgskanaler.

Ikke alle ender opp med det de trodde var en «lovlig» vare.

Rett i fella

- Utfordringen er at det er lange ventelister og ofte flere år med tålmodig venting hos autoriserte klokkeforhandlere. Det medfører at mange velger å ta turen ut på bruktmarkedet, kjøpe på nett eller reise til utlandet for å realisere den store klokkedrømmen. Det er i denne sammenhengen mange går i «Rolex-fella», sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Selv om prisen på strøm og andre varer skyter i været, så er det fremdeles mange med god økonomi. I noen tilfeller koster enkelte ur like mye som en liten leilighet.

Si nei takk

- Har du «smuglet» en kostbar klokke eller andre verdifulle varer inn i landet, kan du få store problemer hvis de blir stjålet eller forsvinner. Vilkårene er krystallklare på at slike varer ikke dekkes over innbo- eller reiseforsikringen, sier Voll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer