Gardermoen blant Europas mest punktlige!

En nypublisert oversikt fra den Europeiske Flyplassorganisasjonen (AEA) viser at det er store forskjeller i effektiviteten ved Europas ulike flyplasser.

Lei av venting på flyplasser?
Lei av venting på flyplasser? Vis mer
Publisert

I følge undersøkelsen til AEA er Oslo Lufthavn (OSL) Europas sjette mest punktlige flyplass. Av de 105.000 avgangene som gikk fra OSL var hele 78 prosent i rute eller mindre enn 15 minutter forsinket i forhold til den planlagte rutetiden.

Svært oppløftende

- Dette er svært oppløftende for Oslo Lufthavn. Rangeringen fra AEA viser at det er mulig for OSL å være blant Europas mest punktlige flyplasser, og det på tross av at vi har krevende vinterdrift i deler av året, sier informasjonsdirektør ved OSL Knut Egil Hansen.

Utsiktene fremover gir grunn til økt optimisme. Så langt er punktligheten helt oppe på 86.5 prosent (februar).

- Flyplassen har gått seg til og barnesykdommer er et tilbakelagt stadium. Topp innsats og høy effektivitet i alle ledd har gjort at vi med rett kan kalle oss en av Europas beste flyplasser, sier Hansen.

Norden på topp

Det er de nordiske landene som regjerer på pallen i undersøkelsen. Københavns Kastrup er best med en punktlighet på hele 81.7 prosent. Stockholms Arlanda følger tett etter med 81.5 prosent og Helsinki er tredje best med 81.1 prosent. Oslo følger på en sjetteplass. Verst ut av undersøkelsen kommer Malpensa i Milano hvor kun 46 prosent av avgangene gikk til rett tid. Undersøkelsen omfatter 27 hovedflyplasser i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer