Gardermoen mest punktlig

Gardermoen var mest punktlig i 2004, hårfint foran Helsinki. Men forsinkelsene på europeiske flyplasser øker. Det viser tall fra Association of European Airlines (AEA).

Publisert
Sist oppdatert

AEA publiserte nylig en oversikt over punktligheten ved 27 store europeiske flyplasser. Her kommer Oslo Lufthavn Gardermoen best ut, med 87,1 prosent av avgangene i rute - i rute vil si at mindre enn 15 minutter forsinket.

På sisteplass finner vi London Heathrow, med kun 72,4 prosent av avgangene i rute.

>> Klikk her for å se tallene for alle flyplassene.

Forsinkelsene øker

OSL kan altså kalle seg best i klassen for fjerde gang på de siste fem årene, men AEA melder om at forsinkelsene så vidt er på vei opp igjen etter fire år med forbedringer. Forsinkelsene på de intraeuropeiske avgangene har økt fra 19,1 prosent i 2003 til 19,5 prosent i 2004. Med "forsinkelser" menes at avgangene/ankomstene er er mer enn 15 minutter forsinket. I 1999 var dette tallet opp i 30,4 prosent, og det har altså vært nedadgående hvert år siden, inntil nå.

Generalsekretær i AEA, Ulrich Schulte-Strathaus, sier i en pressemelding at hovedårsaken til forsinkelser på flyvinger i Europa, er venting på slot-tider. Slot-tidene tildeles av Eurocontrol, og flyselskapene har ingenting de skulle ha sagt i så henseende. Slot-forsinkelsene kan skyldes overbelastning på rutene, overfylte flyplasser eller dårlig vær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.