Gasser og raner Spania-turister

Turistene sover på hotellrommene eller ferieleilighetene når tyvene tar seg inn og bedøver dem med gass.

Turister bedøves før de ranes.

Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk
Turister bedøves før de ranes.

Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding fra Newswire har flere nordmenn har blitt gasset og rundstjålet i Spania. Gjensidige Nor Forsikring advarer nå ferierende nordmenn.

– Innbruddstyvene blir dristigere og frekkere, sier reiseskadesjef i Gjensidige NOR Terje Rustad. – Sett i lys av hvor mange det er som reiser til Syden og Spania er det ikke snakk om alarmerende tall, men vi synes likevel det er riktig å gå ut å opplyse folk om dette.

Tomme værelser tyveriutsatt

Forsikringsselskapet If tilbakeviser Gjensidiges advarsler:

- Dette stemmer ikke med vår virkelighet. Vi hadde i perioden juni, juli og august 16.000 skademeldinger, av disse er det fem gassanslag. Men meldingene om gassanslag gjelder folk som tror de har blitt gasset i bil. Vi har også hørt om at det har skjedde lignende anslag i sovekupeer om bord på tog, sier Emma Elisabeth Vennesland, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring til DinSide. – Det er synd å uroe reisende som er på flotte ferieturer i Spania.

Vennesland forteller at det er helst tomme hotellrom som er tyveriutsatt:

- Det er folk som har gått fra værelsene sine, og latt verdisakene være igjen som opplever å få verdisakene frastjålet. Det har også hendt at noen har våknet av at noen fremmede har tatt seg inn på hotellværelser, men dette er sjeldent.

Tyvenes mekkaer

Både If og Gjensidige Nor forteller om steder hvor tyverihyppigheten er særlig stor.

- Innen samme land varierer kriminaliteten veldig, sier Terje Rustad i Gjensidige Nor. – Det er for eksempel flere lommetyver i Barcelona enn i andre spanske byer. Også på de greske øyene er det store forskjeller. Vi har merket oss at Kos skiller seg svært negativt ut med mye kriminalitet. Kypros er i likhet med Kos et tenåringsmekka, men på Kypros var det ikke så store problemer i sommer, sier Rustad.

Alarmsentralen SOS i København som bistår Gjensidige Nors kunder, hjalp i juni, juli og august 1.536 nordmenn i utlandet. Innbrudd, frastjålne verdisaker og trafikkuhell er gjengangere hos forsikringselskapene.

- Paris, London, Barcelona, Praha og også Rhodos by og Faliraki, er byer hvor vi får mange meldinger om tyverier, opplyser Vennesland

Les!

Tyvenes beste triks
De snille og slemme byene
Bagasjetyver herjer Sverige
Her blir vi plyndret
Farlig ferieidyll

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer