Graffiti og tagging. To utskjelte ord.
Noen mener det er kunst på høyt plan, andre mener det er forsøpling og hærverk. Kommuner rundt om kring i landet har svært forskjellige oppfatninger om hvordan de skal forholde seg til den omdiskuterte spraymalingen. Bergen er en av de byene som ikke har kastet seg på bølgen av nulltoleranse mot graffiti.
- Bergen har anerkjent at graffiti er viktig ungdomsuttrykk, det er spennende og vakkert , sier kulturdirektør i Bergen, Bjørn Holmvik.
Han er ikke redd for at byens relativt liberale graffitipolitikk vil føre til mer tagging og hærverk.
- Vi har ikke noe dokumentasjon på at det blir hverken mer eller mindre graffiti av dette, sier Holmvik, som legger til at det jobbes med å få flere graffitivegger i byen.
Oslo kommune, på den annen side, har de siste årene lagt stor vekt på å stoppe både graffiti og tagging. Kommunen har en egen "Stopp Tagging"-kampanje, som slår både tagging og graffiti under ett og samme begrep.
Kampanjen kritiserer bruk av offentlige graffitivegger som Oslo kommune mener fungerer som rekrutteringsteder og øvingsplasser for barn og unge. Les mer om Stopp Tagging-kampanjen her.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger