Gatwick flyplass til salgs

Storbritannias nest største flyplass er lagt ut for salg, og det er flere interesserte kjøpere.

Gatwick Airport må selges og verdien er rundt 18 milliarder kroner, ifølge BBC News. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Gatwick Airport må selges og verdien er rundt 18 milliarder kroner, ifølge BBC News. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det britiske konkurransetilsynet Competition Commisssion som har gitt ordre om at BAA, som eier Gatwick, må selge, skriver BBC News.

Flere interesserte

Flere store selskap har meldt sin interessert i å kjøpe flyplassen, som ifølge BBC har en verdi på rundt 18 milliarder kroner. Det sies at både det australske selskapet MacQuarie, tyske Fraport, eierne av Manchester flyplass og Virgin Atlantic kan være interesserte kjøpere.

I august bestemte konkurransetilsynet at BAA måtte selge tre av sine syv britiske flyplasser. BAA eier både Heathrow, Gatwick og Stansted Sør-Øst i England, i tillegg til flyplasser i Edinburgh, Glasgow, Aberdeen og Southampton i sør.

Salget av Gatwick vil begynne øyeblikkelig, ifølge en pressemelding fra BAA.

- Gatwick har lenge vært en viktig og verdifull del av BAA og avgjørelsen om å selge var ikke lett, skier BAA-sjef Colin Matthews i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer