Sikkerhetskontrollen

Gavene kan ryke

Dette har du lov å ta med i håndbagasjen. Og denne pakkefeilen må du absolutt unngå.

KOSTBAR FEIL: Det er lett å ta med seg feil varer til sikkerhetskontrollen. Men det kan fort bli kostbart. Foto: Odd Roar Lange
KOSTBAR FEIL: Det er lett å ta med seg feil varer til sikkerhetskontrollen. Men det kan fort bli kostbart. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Skal du reise hjem – eller bort – før jul, og planlegger å ta med deg julegaver?

Da bør du lese videre. For dette kan redde jula.

Det er nemlig mange reisende som ikke har fått med seg hva som er lov og hva som ikke er lov å ta med seg gjennom sikkerhetskontrollen eller hva som er tillatt å sende som innsjekket bagasje på fly.

Erstatningskrav

- Det er viktig at folk setter seg godt inn i reglene. Det kan både bli dyrt, fordi ting blir beslaglagt, eller i verste fall føre til erstatningskrav dersom innhold i bagasjen skader andres bagasje eller våre anlegg, sier Harald Nygaard Kvam, kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn til DinSide.

Det aller meste ligger enkelt tilgjengelig på Avinors nettsider, og man får også informasjon fra flyselskapene om dette.

- I jula er det nok gaver og mat som skiller seg ut når det gjelder å skape problemer for de reisende. Samt gaver i form av væske, som er lett å glemme at fortsatt må innenfor reglene for håndbagasje eller innsjekket bagasje.

Smarte tips

- Noen tips fra oss, for en smidigere sikkerhetskontroll er:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer