Gaver til globetrotterne

Bytt ut slipset, morgenkåpen og vasen med en reiseopplevelse.

Hva en reise under juletreet i år?

Foto: Thorleif Svensson Foto: Star Tour/Torleif Svensson
Hva en reise under juletreet i år?

Foto: Thorleif Svensson Foto: Star Tour/Torleif Svensson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reisegavekort

De fleste reisearrangører selger reisegavekort. Du bestemmer prisen og mottakeren bestemmer reisen. Star Tour og Ving melder om stort salg av reisegavekort.

Opphold på spa

Leire, alger, vann og vacuum. Alle midler tas i bruk for å ivareta skjønnheten. Spa-bølgen har slått rot også i Norge, og både rene skjønnhetssentra og hoteller tilbyr nå service på fasaden, det være seg manikyr eller massasje. Kurene koster fra noen hundrelapper for klassisk massasje til flere tusen kroner.

Les mer:
Dyre drømmer – se oversikten over norske spatilbydere

Skikort

Heiskort til skibakken er en gave som varer og som forhåpentlig gir merverdi i form av sprekere kropp. Heiskort koster fra 230 per dag i Narvik, og opptil 4.090 for sesongkort i Hemsedal.

Les mer:
Spar opp til 50 prosent på heiskortkjøpet

Kofferter

Reiseutstyret er viktig. Butikkene er stinne av ny og ultramoderne reiseekvipasje. Men de tradisjonelle koffertene har slått seg opp og frem etter flere år med hardplast.

- Hardplast er ut, sier Asrunn Thoresen, innehaver av den vesle koffert- og veskebutikken Steffen i Oslo. – Myke kofferter er mer fleksible, og stadig flere reisevante velger slike varianter fremfor de velkjente hardplastkoffertene.

Les mer:
Kom på nye kofferttanker

Reislitteratur

En saftig reiseskildring tar deg eller mottakeren med på en førpremiere til drømmestedet. Sjekk ut Johnny Haglunds eventyrbok Forunderlige steder eller Bagatelles chef Eyvind Hellstrøms Gode adresser.

Les mer:
DinSides reiselitteraturkatalog

Spill

Spill og lek. Med Trivial Pursuit Globetrotter flyr du jorden rundt og svarer på spørsmål fra verdens kontinenter. Dette er en oppdagelsesreise i spennende kulturer, severdigheter og tradisjoner. Lander du på Nord-Amerika får du for eksempel spørsmål om blant annet folkeslag, steder, underholdning, sport og musikk fra denne delen av verden. Spillet passer for dem fra 15 år og oppover. Spillet koster 519 kroner.

Passport-spillet er det Aschehoug som gir ut. Spillet er en type quiz om alle verdens land og kulturer som for 2-6 personer. Brettspillet koster 550 kroner.

Musikkanlegg til reisen

Litt trance eller tango til togturen? Sony CD Walkman D-NE511 sikret seg terningkast 5 i DinSide Datas test. Minijukeboxen Creative Zen NX er også et godt valg. Produktene koster henholdvis 999 og 2.500 kroner.

Les mer:
De beste MP3-spillerne

Digitalkamera til vesken

Et lite lekkert kamera til reisevesken eller et helproft kamera som løser alle problemer? Digital Ixus 400 fra Canon med sin lekre fasade er et av de mest solgte kameraene i Norge i dag. Speilrefleksen Canon EOS 300d skyter raskt, til en pris av cirka 10.000 kroner.

Les mer:
Årets beste digitalkameraer

Danskebåten

Danskebåt eller dansebåt? Et lite minicruice med god mat og en liten shoppingrunde er stas. Fergeselskapene selger gavekort til moroa. Fergeselskapene opplyser at det er fullt mulig å kjøpe reisegavekort: Du fastsetter prisen og mottakeren bestemmer reisemålet. Kortene kan også brukes til å kjøpe seg opp til dyrere reise.

Les mer:
Valuta for pengene – spar på riktig taxfree-handel.

Vilt og vagant

Gi bort en ekstraordinær opplevelse. En rekke små selskaper har spesialisert seg på turer til lite besøkte steder som for eksempel Nordpolen eller månen. Vil du virkelig imponere mottakeren inviterer du ham eller henne med til Dubai og det luksuriøse Burj Al Arab, eller på togtur med Blue Train fra Sør-Afrika.

Les mer:
Eventyrlig, lekkert og vanvittig dyrt


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer