Geirangerfjorden er Norges flotteste attraksjon

NORGESTE FLOTTESTE: Leserne har talt! Geirangerfjorden er Norges flotteste attraksjon.

Vakrest i verden ifølge National Geographic.
Vakrest i verden ifølge National Geographic. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke spurte DinSide leserne om hvilken attraksjon som er Norges flotteste. Flere hundre svarte, og flest svarte Geirangerfjorden. Som en sterk nummer to kom Lofoten.

Les saken:Maks nasjonalromantikkStem frem Norges flotteste attraksjonBILDESPESIAL: Postkortdronningen Geirangerfjorden

Natur

Stikk i strid med hva leserne, og kanskje folk flest, tror, så har Geirangerfjorden bare halvparten så mange besøkende som Vigelandsparken på Frogner i Oslo. Ifølge Innovasjon Norge hadde skulpturparken i Oslo en million besøkende, mens vestlandsfjorden hadde 403.300 besøkende i fjor. Den mest besøkte naturbaserte attraksjonen i Norge var Vøringsfossen, men kun seks prosent av dem som deltok i DinSides undersøkelse mente at dette stedet var Norges flotteste. Holmenkollen med Skimuseet og hopptårnet i Oslo vest dukker opp som nummer tre på lista over landets best besøkte attraksjon.

Grunnen til at det er sprik i mellom besøkstall og hva som folk mener er det flotteste, er ifølge Innovasjon Norge, flere:

- Det er vanskelig å telle antallet mennesker som besøker de naturbaserte atrraksjone. Statistikken er bygget på antall biler som for eksempel kjører gjennom bomstasjoner og lignende. Dernest er det slik at alle cruiseskipene som kommer inn til Norge, frakter turistene rundt til Oslo-attraksjonene. Dermed får Oslos attraksjoner lettere høye besøkstall. En annen faktor er tilgjengeligheten. Alle fly kommer inn til Oslo, mens det er vanskeligere å nå fjordene på Vestlandet, sier Anniken Enger, seniorrådgiver i Innovasjon Norge til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.