Gelsenkirchen

Publisert
Sist oppdatert

Fakta om byen:

Innbyggertall: 278.000.Fotballstadion: Arena AufSchalke med 48.426 sitteplasser.Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:

Fotballarenaen, AufSchalke, er faktisk en av byens største attraksjoner. I tillegg kommer Zeche Zollverein (industru/gruvemuseum) og Movie Park(i Bottrop), som også er populære attraksjoner.

Zeche Zollverein

Zeche Zollverein var det største og mest moderne kullgruvekomplekset i hele verden. Arkitektene Fritz Schupp og Martin Kremmer har designet komplekset, som i dag huser et kunstsenter, hvor besøkende kan utforske utviklingen av moderne kunst på 1920- og 30-tallet, sammen med tungindustriens historie. Bygget er innskrevet i Unescos liste over verdensarven.

Adresse: EssenPå nett: Zollverein

Movie Park

Film- og underholdningspark i Bottrop, halvannen mil fra VM-byen Gelsenkirchen. Her kan små og store more seg med over 40 attraksjoner og show bygget rundt forskjellige filmtema. Her er alt fra stuntshow til filmmuseum og spesialeffektscene, her er typiske fornøyelsesparkattraksjoner - og du kan risikere å plutselig befinne deg på et filmsett og må følge regissørens ordre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer