Genialt atlas på nett

Planlegger du reisen og er usikker på hvor steder ligger i forhold til hverandre? Her er nettstedet som presenterer det digitale atlaset som gjør papirutgaven overflødig! Vi har sett nærmere på kartoversikten til National Geographic på nett- Mapmachine!

Genialt atlas på nett
Publisert

Ønsker du oversikt over alle tenkelige kart i hele verden? Da trenger du ikke lete lenger! I vår serie Godt på nett har vi funnet akkurat det du er ute etter.

Mapmachine

På hovedsiden kan du velge å gå inn på Dynamic Maps eller Flags & Facts. Velger du det første alternativet kommer du inn i atlasfunksjonen hvor du kan søke på hvilket som helst sted i verden. Kartene er dynamiske og du ser blant annet hvordan fjellformasjoner ligger i landskapet. Grafikken er svært god og gir et lett forståelig bilde av terrenget!. Det finnes også kart av den vanlige typen som ikke er dynamiske. Disse kan du søke på etter land. Videre finner du også linker til andre gode karttjenester på nettet.

Komplett flaggoversikt

Alternativ to er informasjon om det aktuelle landet hvor stedet befinner seg. Her får du også en full oversikt over alle verdens flagg samt informasjon om disse. Perfekt for deg som er ute etter dybdeinformasjon om det landet du skal besøke. Kanskje var du ikke helt sikker på hvordan det namibiske flagget ser ut? Her finner du det.

Hvordan går du frem?

Det hele er svært enkelt og oversiktelig bygget opp. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn navnet på stedet du ønsker å finne ut hvor ligger. Det er ingen begrensninger på hvor i verden stedet kan ligge. Selv den minste lille flekk er med. Vi søkte blant annet på det lille stedet Spillum utenfor Namsos, som har i underkant av 100 innbyggere. Vi fikk svar i løpet av sekunder, og ganske riktig, kartet zoomet inn på Norge, rett utenfor Namsos. Søker du på steder som har samme navn flere steder på vår klode, får du opp en oversikt over hvilket land de forskjellige stedene ligger i. Velg det landet du er ute etter, og vips så får du bekreftet hvor byen eller det lille tettstedet ligger. Det eneste minuset med tjenesten er at det ikke går å søke på navn med æ, ø eller å.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer