Klikk og hent taxfree-varene på flyplassen

Genialt når du vil komme deg fortere hjem fra flyplassen

Du trenger ikke lenger bruke tid på å plukke med deg varer i taxfree-butikken på flyplassen. Vi har testet.

GENIALT: «Klikk & Hent»-tilbudet som nå er tilgjengelig ved norske flyplasser, sparer deg for mye tid i taxfree-butikken når du er på vei hjem fra ferie. Foto: Kristin Sørdal.
GENIALT: «Klikk & Hent»-tilbudet som nå er tilgjengelig ved norske flyplasser, sparer deg for mye tid i taxfree-butikken når du er på vei hjem fra ferie. Foto: Kristin Sørdal. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kommer sliten hjem fra ferie. Kanskje er flyet ditt forsinket, og alt du ønsker er å komme deg hjem i seng.

Men, så var det den kvota da - den skulle du jo gjerne fått med deg. Nå har det kommet en ny tjeneste ved norske flyplasser som gjør dette litt enklere - løsningen er etter vår mening helt genial.

Du handler taxfree-varene før du reiser på ferie

«Klikk & Hent» lar deg blant annet bestille alkohol og godteriet du ønsker å ha med deg hjem fra ferie - før du reiser.

Ikke bare sparer du tid på flyplassen, men prosessen er også veldig enkel.

1: Klikk deg inn på denne nettsiden.

2: Velg hvilken flyplass du ønsker. Klikk deretter på om du ønsker å hente varene på utreise eller ankomst.

Tilbudet finnes på Gardermoen, Flesland, Kjevik, Sola og Flesland. Ved noen av flyplassene kan du også bestille varer i Travel Value-butikkene i forbindelse med innenlandsreiser.

3: Klikk med deg varene du ønsker fra sortimentet i nettbutikken. Når du er ferdig med å handle, klikker på du på «Handlekurv» øverst til høyre.

BEKREFTELSE: Du får en SMS både etter du har bestilt varene. DU får også en SMS når varene er ferdig pakket og klare til henting. Foto: Skjermdump.
BEKREFTELSE: Du får en SMS både etter du har bestilt varene. DU får også en SMS når varene er ferdig pakket og klare til henting. Foto: Skjermdump. Vis mer

4: Før du får bestilt, må du skrive inn diverse informasjon om deg selv. Deretter må du velge ankomsttidspunkt, slik at de som skal pakke varene vet når det du har bestilt skal være ferdig pakket. Du får en bekretelse på både SMS og e-post når du bestillingen er gjennomført.

5: Husk å ta vare på boardingkortet ditt. Det må du vise når du henter og betaler for varene i «Klikk & Hent-disken» på flyplassen.

6: Når du kommer til taxfree-butikken er det bare å se etter skilt til merket med «Klikk & Hent». Du kan altså spasere rett gjennom butikken og bare plukke opp varene på vei ut.

Spar tid med «Klikk & Hent»

Da vi testet «Klikk & Hent» på Gardermoen i uke 11, var det null kø da vi kom frem til disken. Men det bør også legges til at klokka var 22.30 og det var rimelig stille på flyplassen.

HUSK BOARDINGKORT: Husk at du må ha med boardingkortet for å hente ut varene du har bestilt på forhånd. Foto: Kristin Sørdal. 
HUSK BOARDINGKORT: Husk at du må ha med boardingkortet for å hente ut varene du har bestilt på forhånd. Foto: Kristin Sørdal.  Vis mer

- Men hva om flyet ditt er såpass forsinket at du ikke rekker tidspunktet du oppga i bestillingen?

- Blir du forsinket, trenger du ikke bekymre deg. Vi følger med på flyene som kommer og flyene som er forsinket. Så lenge det kommer et fly vil det også være åpent her, opplyser butikkmedarbeider David Díaz på taxfreebutikken i ankomsthallen på Oslo lufthavn til Dinside.

En annen stor fordel det kan være greit å få med seg, er at du også kan betale for andre varer i denne kassa. Det vil si, kommer du på en vare du har glemt før du henter varene du har bestilt, trenger du ikke stå i kø to ganger for å betale - alt kan betales for i samme kasse.

Så tenker du kanskje at det hadde vært enda enklere hvis du bare kunne betalt for varene på forhånd også, men det er dessverre ikke mulig.

- Tollreglene hindrer oss i å ta kunne ta betalt for varene før kunden står her med boardingkortet, forklarer Díaz.

FERDIG PAKKET: Varene dine vil bli plassert, ferdig pakket, i en slik hylle med navn og tidpunkt. Foto: Kristin Sørdal.
FERDIG PAKKET: Varene dine vil bli plassert, ferdig pakket, i en slik hylle med navn og tidpunkt. Foto: Kristin Sørdal. Vis mer

Har benyttet deg av dette tilbudet? Fortell oss gjerne om hvordan køforholdene var da i kommentarfeltet under.

LES OGSÅ:
Her er flymaten som faktisk smaker godt
Har du tenkt over at disse flaskene teller som vin på kvoten?

Derfor får du ikke kjøpt peanøtter på taxfree

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer