Overvekt bagasje

Genialt reisetriks

Derfor har hun alltid et putetrekk i bagasjen.

PAKKETRIKS: En amerikansk flyvertinne anbefaler å pakke med seg et putetrekk. Foto: Celina Stamper
PAKKETRIKS: En amerikansk flyvertinne anbefaler å pakke med seg et putetrekk. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som turist er det vanlig å shoppe litt, eller en del, når du er på ferie i utlandet. Ofte kommer du over noe spennende du ikke finner hjemme i Norge, eller kanskje du bare finner noe gøy på et lokalt marked du ønsker å ta med deg hjem.

Før du reiser på ferien er du nok ekstra obs på pakkingen av kofferten. Du fyller ikke helt opp slik at du har plass til eventuelle ting du skal handle i løpet av ferien, og ser på flyplassvekta at kofferten er godt innenfor vektkravene.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Men på vei hjem er det kanskje motsatt, og du ser på koffertvekta at den har noen kilo i overvekt. Da tenker du at du må betale for overvekt, spesielt hvis også håndbagasjen også er faretruende nærme vektkravene, men det finnes måter å unngå det på.

- Pakk putetrekk

Den amerikanske flyvertinna Kat Kamalani har delt et fiffig triks på TikTok hvor hun forklarer hvordan hun unngår å betale en potensiell høy sum for overvekt.

- Ha alltid et putetrekk i bagen, er oppfordringen fra flyvertinna.

Saken er tidligere omtalt av blant andre Daily Star

Løsningen er enkel, ifølge Kamalani. Hvis du ser på vekta at kofferten du vil sjekke inn veier over tillatt maksvekt, kan du fylle opp putetrekket med klær fra kofferten for å få ned vekta.

- Dette reisetrikset vil redde deg hvis du har overvekt på kofferten når du reiser, sier hun i en video hun har lagt ut på TikTok:

Du kan bli nekta

Vær likevel obs på at det ikke er sikkert at du får ta med deg «puta» om bord på flyet, men det avhenger av hvilket flyselskap du reiser med. En av personene som har kommentert på videoen til Kamalani, skriver nemlig at personalet gav beskjed om at puta må legges i håndbagasjen.

Og husk at de billigste billettene ikke tillater håndbagasje utover en liten veske. Mens de dyreste billettene gir ekstra bagasjeplass.

Vær klar over at varer du kjøper på flyplassen, som for eksempel tax free, av flere flyselskap regnes inn i maksimalvekten.

Flere flyselskap gjennomfører vekt- og størrelseskontroll ved gate, altså like før du går om bord på flyet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer