Geonavn på norsk

Heter det Brussel eller Brüssel, Jemen eller Yemen, thailender eller thai? Test deg selv i utenlandsgeografi på norsk.

Publisert
Sist oppdatert

Vi overøses med engelske geografinavn, og det er ikke alltid like lett å vite hva som er den korrekte norske betegnelsen, hva som er stedets egentlige navn i hjemlandet, og hva som er den engelske betegnelsen.

Hvor god kontroll har du på geonavn på norsk? Ta testen og få svar.

Flere tester

Test deg i arkitektur verden rundtTest deg i filmgeografiTest deg i drikkekulturerDen store geografitestenTest deg i "Sex on the Beach" og andre sydendrinker

Ut å reise?

Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer