Gid jeg var homo

SKRÅBLIKK: - Gid jeg var homo, tenker jeg, mens jeg studerer bildet av den smellvakre mexikanske skuespilleren, Gael García Bernal, som spiller i Pedro Almodóvars, siste film La mala educación.

Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk
Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA, SPANIA (DinSide): Bernal har champagnefargede øyne. Og han spiller glamdrag i filmen. Når han ikke spiller skuespiller med James Dean-blikk og modellkropp.

I den spanske regissøren Pedro Almodovars filmer er alle pene, homofile, rike og glamorøse. Man er skuespillere eller regissører og bare interessant psykotiske. Og kommer de fra en gørr provinsby i Galicia eller der omkring har veien frem til suksess vært tøff; men med de stilsikre rekvisittene til Señor Almodóvar, ser det hele råstilig ut.

I Gayxample, unnskyld meg, Eixample, i Barcelona, finnes det ikke kviser. Cellulitter? I motsetning til min mann som tror cellulitter kan være noe i retning av krem tilsatt sitrusfrukter, så vet alle menn i dette området hva det er, men ingen har noensinne vært i nærheten av dem. I Gayxample er alle solkyssede, slanke, lett muskuløse, og skjerfene er liksom nonchalant surret rundt halsen, og man vandrer arm i arm ned langs Ramblas de Catalunya. Og bevare meg vel, her vet alle forskjellen på Pedro Almodovar og Pedro del Hierro (henholdsvis regissør og designer av klær, red.anm.) De homofiles eget overnattingssted i den barcelonesiske bydelen, Hotel Axel, er full av de riktige effektene og navnene på kampanjemateriellet oser penger og design. Selv er jeg trett etter at småtten hostet hele natten. Jeg har sjokoladeflekk på den hvite blusen (jeg har dekket den til med skjerfet som er kjøpt på salg hos Zara). Og jeg stirrer olmt på de rålekre mennene som kysser hverandre under pinjetrærne: Jeg vil også ha en så pen mann å kysse.

Hotel Axels nettsider levner liten tvil om hvilke kunder som er målgruppen. Bilde fra Hotel Axel Foto: Hotel Axel
Hotel Axels nettsider levner liten tvil om hvilke kunder som er målgruppen. Bilde fra Hotel Axel Foto: Hotel Axel Vis mer


Det slår meg at homofile lever i en perfekt verden! For når jeg tenker meg om husker jeg at de peneste på Miami Beach ikke var Florida-jentene. De peneste var de tighte homofile mennene i ørsmå hotpants som gikk up to and down there. Og de fniste arm i arm langs Ocean Drive, alltid bare et par meter unna Armani eller Versace. Og boligprisene stiger i takt med antallet homofile; Richard Florida ved Carnegia Mellon University i Pittsburgh har undersøkt regionale vekstvilkår og kommet frem til at områder med en stor homofil og etnisk sammensatt befolkning, har større vekstmuligheter enn steder med en ensartet befolkning - disse områdene har større prisvekst på boliger enn andre. Det er simpelthen råtrendy å å være homofil, det er råtrendy å oppholde seg i homofile områder.

- Men hvis du var homo kunne du jo ikke være sammen med meg, sier min halve appelsin.

Sant nok. Det later likevel ikke til at det hjelper å være heterofil heller. Den meksikanske skuespilleren Gael García Bernal har nemlig stukket av med den ufordragelige skuespillerinnen Nathalie Portman, dette ifølge Hola!

På skrå ut i verden:
Du skal ikke sove bort natta
Amor, utroskap og mat
Nordmenn - verdens minst høflige folk?
Rettferdig byttehandel
Mordere, pederaster og lommetjuver
Du får som fortjent
Kunsten å nedlegge damer
Farlig fet middelhavsmat
Byen der jakkene gråter
Caviar, baby

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer