Gid jeg var homo

SKRÅBLIKK: - Gid jeg var homo, tenker jeg, mens jeg studerer bildet av den smellvakre mexikanske skuespilleren, Gael García Bernal, som spiller i Pedro Almodóvars, siste film La mala educación.

Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk
Inga Holst

Journalist, DinSide Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA, SPANIA (DinSide): Bernal har champagnefargede øyne. Og han spiller glamdrag i filmen. Når han ikke spiller skuespiller med James Dean-blikk og modellkropp.

I den spanske regissøren Pedro Almodovars filmer er alle pene, homofile, rike og glamorøse. Man er skuespillere eller regissører og bare interessant psykotiske. Og kommer de fra en gørr provinsby i Galicia eller der omkring har veien frem til suksess vært tøff; men med de stilsikre rekvisittene til Señor Almodóvar, ser det hele råstilig ut.

I Gayxample, unnskyld meg, Eixample, i Barcelona, finnes det ikke kviser. Cellulitter? I motsetning til min mann som tror cellulitter kan være noe i retning av krem tilsatt sitrusfrukter, så vet alle menn i dette området hva det er, men ingen har noensinne vært i nærheten av dem. I Gayxample er alle solkyssede, slanke, lett muskuløse, og skjerfene er liksom nonchalant surret rundt halsen, og man vandrer arm i arm ned langs Ramblas de Catalunya. Og bevare meg vel, her vet alle forskjellen på Pedro Almodovar og Pedro del Hierro (henholdsvis regissør og designer av klær, red.anm.) De homofiles eget overnattingssted i den barcelonesiske bydelen, Hotel Axel, er full av de riktige effektene og navnene på kampanjemateriellet oser penger og design. Selv er jeg trett etter at småtten hostet hele natten. Jeg har sjokoladeflekk på den hvite blusen (jeg har dekket den til med skjerfet som er kjøpt på salg hos Zara). Og jeg stirrer olmt på de rålekre mennene som kysser hverandre under pinjetrærne: Jeg vil også ha en så pen mann å kysse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer