Gift deg i utlandet

Stadig flere reiser ut av landet når de skal gifte seg. Det finnes over 30 norske ambassader, konsulater og utenriksstasjoner å velge i. Vi fulgte et norsk par som giftet seg i Roma.

Publisert

- Vi valgte å gifte oss i utlandet rett og slett fordi vi ikke ønsket et kostbart selskap, masse styr og en tørr seremoni på rådhuset, forteller Frode Verpe fra Skien. For ett år og fire måneder siden møtte han Margit Dale fra Setesdal. Nå sitter de med hver sin ring på hånden etter bryllupet i Italias sjarmerende hovedstad.

De valgte Roma fordi det var både nært og spennende, litt romantisk og fordi det var mulig å gifte seg i den måneden de ønsket seg mest, mai.

Unngå lange ventelister

Roma og Paris er de mest populære byene for giftelystne nordmenn med reisetrang. I fjor ble det inngått 127 giftemål på den norske ambassaden i Roma, og totalt valgte 750 par å gifte seg utenfor Norges grenser. Den stigende populariteten har ført til lange ventelister, men ambassadene er heldigvis ikke det eneste alternativet.

- Etter at vi bestemte oss for Roma tok vi kontakt med den norske ambassaden. De hadde ikke mulighet til å vie oss i mai måned men anbefalte en ekteskapskonsulent som organiserte det slik at vi ble viet i Romas rådhus, sier Frode.

Gabriella Lo Jacono er en profesjonell ’Kirsten giftekniv’ eller mer korrekt, ekteskapskonsulent. For rundt 7.000 kroner har hun organisert seremonien i Romas rådhus, tatt seg av alt papirarbeide og andre mer eller mindre synlige detaljer. I løpet av de siste tre årene har hun giftet bort nærmere 150 par fra alle verdens hjørner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer