Gigantakvarium åpner i morgen

Se dyphavskoraller og hvaler.

Inngangen til gigantakvariet. Illustrasjon: ozeaneum.de
Inngangen til gigantakvariet. Illustrasjon: ozeaneum.de Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgen åpner det nye gigantakvariet Ozeaneum i Stralsund i Nord-Tyskland dørene for publikum, og åpningen står forbundskansler Angela Merkel for.

Ozeaneum er nybygget til Deutschen Meeresakvarium, og består av fire bygninger som til sammen har et flateinnhold på 8.700 kvadratmeter. Over en tredjedel av disse kvadratmeterne er dekket av akvarier.

Det som kanskje kommer til å tiltrekke seg flest skuelystne er det gigantiske stimfiskakvariet, som rommer 3.000 kubikkmeter vann. Publikum kan betrakte fiskene gjennom et 50 kvadratmeter stort glass.

Les også: Ikke stikk hånda di nedi akvariet

Ulike utstillinger

Utstillingene har temaer som Verdenshavene, Østersjøen, Nord-Atlanteren og ”forskning og utnyttelse av havene”. Ozeanum skal inneholde 39 akvarier og 7.000 fisker og havdyr, deriblant levende dyphavskoraller fra Nord-Atlanteren.

Slik blir utstillingen "Havets kjemper". Foto: ozeaneum.de
Slik blir utstillingen "Havets kjemper". Foto: ozeaneum.de Vis mer


Barna kan kose seg med opplevelsesutstillingen ”Et hav for barna” og bli fascinert av pingvinene på takterrassen.

I Ozeaneum finnes også en 18 meter høy utstillingshall hvor temaet er ”Havets kjemper” og det stilles ut hvaler i full størrelse. Hvalene er imidlertid laget av isopor og hengt opp i taket, men de skal se helt naturtro ut.

Les også: Spis middag under vann

Ozeaneums nettsider kan du få en virtuell omvisning i akvariet selv før det har åpnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer