Gigantbestilling av A380

Flyselskapet Emirates har lagt inn verdens dyreste kommersielle flybestilling.

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at Emirates har tenkt å kapre langdistansemarkedet. Flyselskapet har nylig bestilt hele 32 kjempejumboer fra Airbus.

A380-flyet er verdens største passasjerfly per dags dato. Flyet har en maksimalkapasitet på 853 passasjerer, men hvis Emirates innreder de nye flyene slik de har innredet de åtte A380-flyene de allerede har i hangaren, blir det plass til 399 økonomipassasjerer, 76 businesspassasjerer og 14 førsteklassepassasjerer.

Med den nye bestillingen har Emirates totalt bestilt 90 A380-fly. Hvis Airbus leverer som avtalt, vil alle være flyselskapet i hende i løpet av 2017.

- Denne avtalen signaliserer vår tro på vekst i fremtiden, sa Emirate-sjef sjeik Ahmed Bin Saeed Al Maktoum da nyheten ble lansert på Berlin Air Show, skriver Telegraph.co.uk.

Ifølge avisen uttalte Lufthansa-sjef Wolfgang Mayrhuber at han synes det var et mirakel at Emirates allerede har flere seteplasser på internasjonale ruter enn Air France og British Airways tilsammen. Emirates har altså klare ambisjoner om å satse på langdistanse, og antagelig ikke bare på ruter via Dubai, som er "hjemmehavn", men også i helt andre verdenshjørner. Foreløpig er det ruter mellom Europa og Øst-Asia flyselskapet satser mest på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer