Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder, Storbritannias statsminister Tony Blair og den spanske regjeringssjefen Jose Luis Rodriguez var også blant de innbudte. Seremonien fant sted ved fabrikken der A380-flyene skal sluttmonteres i Toulouse i Sør-Frankrike.
Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Spania har sammen pumpet inn 3,2 milliarder euro (vel 26 milliarder kroner) i A380-prosjektet. Totalprisen er beregnet til 10 milliarder euro eller 81,5 milliarder kroner.
Prøveflys
Etter planen skal den nye Airbus-typen som kan romme opp til 840 passasjerer prøveflys i mars eller april i år, og settes i trafikk i løpet av neste år. Foreløpig har 14 ulike flyselskaper bestilt 149 maskiner av typen.
Air France vil kjøpe ti, britiske Virgin Atlantic seks og australske Qantas hele tolv - før flytypen i det hele tatt er prøvefløyet. Ingen større amerikanske selskaper har så langt bestilt A380, men dette overrasker ikke europeiske luftfartsfolk.
De amerikanske selskapene satser nemlig først og fremst på hjemmemarkedet, og i mindre grad på globale langdistanseruter. Dette gjenspeiles også av at svært få av disse selskapene i dag bruker Airbus-konkurrenten Boeings aldrende flaggskip, den legendariske «jumbojeten» Boeing 747,.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger