Gigantisk taubane skal lokke skiturister til Kashmir

Kongdoori (NTB-AFP): Kashmir er best kjent for en endeløs grensestrid mellom India og Pakistan, men nå skal en gigantisk gondolbane lokke skiturister og eventyrere til det vakre fjellområdet.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye og 2,5 kilometer lange gondolbanen åpner etter planen onsdag, og den skal forbinde Kongdooridalen med den 4.390 meter høye fjelltoppen Afarwat.

- Taubanen er nesten ferdig. Om gud vil, blir den innviet 30. mars, sier Farooq Ahmed, som leder Taubanekooperasjonen i Kashmir. Selskapet er en av de få offentlige bedriftene i Kashmir som tjener penger.

Den nye banen blir en av de høyest beliggende i verden og vil frakte skikjørere helt opp til 4.390 meter, ifølge Ahmed. Han håper den nye gondolbanen vil føre til at både skiturister og andre turister og eventyrere legger turen til den svært vakre delstaten i Himalaya.

Franske og indiske ingeniører har arbeidet i store snøfonner for å få satt opp tårn og for å få lagt kabler i området, som ligger nær den strengt bevoktede og militariserte linjen som deler Kashmir mellom India og Pakistan. De to landene har på hver sin side av delelinjen overvåket en våpenhvile som ble inngått 26. november 2003.

Billig, billig

Myndighetene er overbevist om at skientusiaster vil være mer enn villig til å betale de 150 rupiene, knappe 20 kroner, det koster for en tur-retur-reise med den nye Afarwat-gondolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer