Ferietips:

Gir deg fire «ekstra» ferieuker

Slik topper du ferieåret 2022.

TRETOPPHYTTEFERIE: Unike ferieopplevelser med tretopphytter, som her i Nordfjord, og villmarkspa er blitt en av de nye reisetrendene. Foto: Odd Roar Lange
TRETOPPHYTTEFERIE: Unike ferieopplevelser med tretopphytter, som her i Nordfjord, og villmarkspa er blitt en av de nye reisetrendene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor tilbrakte påskeferien i år? Hjemme, på hytta, i båten, i utlandet eller kanskje hos familien.

Er du klar for å planlegge resten av årets ferier? Det kan være smart å gjøre det nå.

Er du blant dem som ble skuffet over at det bare er sju ekstra feriedager i 2022 så er det god grunn til å lese videre. For ved gjennomtenkt bruk av feriedagene kan du få noen «ekstra» ferieuker.

Fri fra jobben

Vi snakker her om de ekstra ferie- og fridagene som kalenderen gir oss i form av offentlige helligdager som gir oss ekstra fri fra jobb.

For, dersom du bruker 16 av årets feriedager på en smart måte så kan du ende opp med hele fire «langferier» - eller 36 herlige fridager - i løpet av 2022.

Hvor mye ferie har du?

Aller først må du vite hvor mange feriedager du har krav på hvert år.

Alle arbeidstakere har krav på minst 25 virkedager ferie hvert år. Virkedager er alle hverdager og inkluder i utgangspunktet også lørdager.

Søndager og helligdager (røde dager) regnes ikke som virkedager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer