Google:

Gir prisgaranti

Lover passasjerer penger tilbake dersom prisen faller.

GARANTERER: Dersom prisen på utvalgte flyreiser fra USA faller i pris kan du få tusenlapper tilbake fra Google. Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto/Shutterstock/Scanpix
GARANTERER: Dersom prisen på utvalgte flyreiser fra USA faller i pris kan du få tusenlapper tilbake fra Google. Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto/Shutterstock/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kampen om flykundene har alltid vært hard. Og ettersom antall flyavganger har gått ned og antall flyseter mellom destinasjonene blir færre har konkurransen tilspisset seg.

Nå kaster internettgiganten Google seg for alvor inn i kampen om kunder som skal ut og fly.

Opp med armlenet: De to armlenene til midtsetet er lett å løfte opp. Men visste du at det også er mulig å åpne det som går ut mot midtgangen? Video: Bim Zachrisson Totland Vis mer

Den laveste prisen

Gjennom sin søkemotor og billettformidlertjeneste Google Flight tester de nå ut en prisgaranti for et utvalg billettbestillinger.

Google Flight hjelper brukerne å finne hvilke fly som er billigst, raskest og/eller mest aktuell for den reisen de skal gjennomføre. Deretter kan de bestille reisen hos Google, som igjen kjøper reisen hos de aktuelle flyselskapene.

PENGER Å SPARE: Mange kan spare mye penger å handle tidlig og deretter satse å prisgarantien. Foto: Scanpix
PENGER Å SPARE: Mange kan spare mye penger å handle tidlig og deretter satse å prisgarantien. Foto: Scanpix Vis mer

Google bruker store dataressurser for å finne den laveste prisen som er tilgjengelig før flyavgangen. Og etter at kunden har bestilt reise via Google Flight vil de overvåke prisutviklingen for den første avgangen i den aktuelle bestillingen.

Utvider tjenesten

Tidligere har de tilbudt en varslingstjeneste som hjelper kunder til å overvåke prisene, men det hjelper ikke stort å få beskjed om at prisen daler dersom du allerede har kjøpt en ikke-refunderbar reise.

Nå lover Google Flight en prisgaranti for å få flere til å handle tidlig.

Nyheten er tidligere omtalt av Conde Nast Traveler.

Dersom prisen faller og billetten blir billigere vil Google dekke differansen.

Dette lover de

Prisgarantien handler om at Google vil betale deg differansen mellom flyprisen når du bestiller og den laveste billettprisen den samme reisen ble solgt for.

For å få pengene tilbake må prisforskjellen være større enn 5 dollar (53 kroner). Du kan få opptil 500 dollar (5287 kroner) tilbake totalt per kalenderår for opptil tre prisgaranterte bestillinger til enhver tid.

Dette skjer etter at den første flygingen i den bestilte reiseruten har tatt av.

Google Flights prisgaranti testes i første omgang ut i USA, men vil bli utvidet dersom tjenesten blir tatt godt imot og virker slik Google ønsket.

Nordmenn kan benytte tjenesten dersom de kan knytte den til en amerikanske adresse og telefonnummer.

Tips meg om billige flyreiser

Tips meg om billige flyreiser

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reisejournalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips til meg om denne saken? Eller har du en reiseopplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer