Girona

Girona er angivelig Spanias rikeste by.

Publisert
Sist oppdatert
Husene langs elven Riu Onyar i Girona er pittoreske.

Foto: Inga Holst
Husene langs elven Riu Onyar i Girona er pittoreske.

Foto: Inga Holst Vis mer


Vannkraft, industri og turisme er viktige næringer for Girona. Med sine 80.000 innbyggere og med beliggenhet vel halvannen times kjøring fra Barcelona, forventer man ikke all verden av shoppingmuligheter, men så snart en får satt bena inn på den lokale ramblaen, formelig smelter VISA-kortet. Marc Jacobs, Gucci, Sphera ligger på samme breddegrad som de spanske kjedene Zara og Mango, og det hele danderes av lokale spesialforretninger som selger absolutt alt et sultent shoppinghjerte kan begjære. Det store butikkutvalget skyldes at Girona er provinshovedstad, og folk fra de omkringliggende landsbyene gjør sine innkjøp her.

Jødisk historie

En tallrik jødisk befolkning bodde i Girona fra 800-tallet frem til de ble forvist fra Spania i 1492. Den jødiske bydelen er et nydelig virvar av trapper og smug, og er en av de best bevarte og særpregede jødiske bydeler i Spania. Her finnes et jødisk senter, Centre Bonastruc ça porta, som forteller om jødenes historie i regionen og jødisk kultur. (Carrer Sant Llorenç, s/n, tlf.: + 34 – 972 21 6761).

Museo del Cine, filmmuseet, har en stor samling kameraer og film, og byr på fascinerende projeksjoner og scenografier. (Carrer Sèquia 1, tlf.: + 34 – 397 412 777)

Som overalt ellers i Spania, har Girona sin fiesta. Den mest særpregede er kanskje blomsterfestivalen som har vært en årviss tradisjon de siste 30 årene. Byen dekoreres med blomster.

Girona ligger halvannen times kjøring fra Barcelona, og er også tilgjengelig med tog fra Barcelona.

Høydepunkt: Den vakre jødiske bydelen og katedralen.
Overnatting: Området er kjent for sitt kildevann. Sjekk derfor ut Vichy Catalan, et spa som tilbyr behandling av revmatisme, stress og infeksjoner ved hjelp av kildevann. Anlegget har hotell med svømmebasseng, restaurant, kirke og tennisbane.

(Avenida Doctor Furerst 32, tlf.: + 34 – 972 47 0000)

Hotel Carlemany er et firestjernes hotell midt i byen, et greit alternativ.

(Plaza Miguel Santaló, tlf.: + 34 – 972 400 500)

Spis her: Her er et rikt utbud av restauranter. Sjekk ut trendy La Penyora (Carrer Nou del Teatre 3, tlf.: + 34 – 972 21 8948) eller Boira (Plaça Independència 17, tlf.: + 34 - 972 21 1132).

 • Sant Sadurní d’Anoia, Penedès
  - Dykk ned i bodegaenes vinkjellere

 • Figueres
  - Salvador Dalís surrealistiske univers

 • Cadaqués
  - Salvador Dalís hjem og atelier

 • Pals
  - Småluksus med middelalder-touch

 • Sitges
  - Festival, film og Spanias syndigste gate.

 • Tilbake til innledningsartikkelen
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer