Girona

Girona er angivelig Spanias rikeste by.

Publisert
Sist oppdatert

Vannkraft, industri og turisme er viktige næringer for Girona. Med sine 80.000 innbyggere og med beliggenhet vel halvannen times kjøring fra Barcelona, forventer man ikke all verden av shoppingmuligheter, men så snart en får satt bena inn på den lokale ramblaen, formelig smelter VISA-kortet. Marc Jacobs, Gucci, Sphera ligger på samme breddegrad som de spanske kjedene Zara og Mango, og det hele danderes av lokale spesialforretninger som selger absolutt alt et sultent shoppinghjerte kan begjære. Det store butikkutvalget skyldes at Girona er provinshovedstad, og folk fra de omkringliggende landsbyene gjør sine innkjøp her.

Jødisk historie

En tallrik jødisk befolkning bodde i Girona fra 800-tallet frem til de ble forvist fra Spania i 1492. Den jødiske bydelen er et nydelig virvar av trapper og smug, og er en av de best bevarte og særpregede jødiske bydeler i Spania. Her finnes et jødisk senter, Centre Bonastruc ça porta, som forteller om jødenes historie i regionen og jødisk kultur. (Carrer Sant Llorenç, s/n, tlf.: + 34 – 972 21 6761).

Museo del Cine, filmmuseet, har en stor samling kameraer og film, og byr på fascinerende projeksjoner og scenografier. (Carrer Sèquia 1, tlf.: + 34 – 397 412 777)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer