Gjennomsiktige fly om 40 år?

Slik er Airbus' fly i framtiden.

GOD UTSIKT: Men gjennomsiktig tak, gulv og vegger blir nok Airbus fly i 2050 litt av en opplevelse. Om det lar seg gjennomføre vil fremtiden vise... Foto: Airbus Concept Plane
GOD UTSIKT: Men gjennomsiktig tak, gulv og vegger blir nok Airbus fly i 2050 litt av en opplevelse. Om det lar seg gjennomføre vil fremtiden vise... Foto: Airbus Concept Plane Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva hadde du sagt dersom flyet du satt i plutselig hadde blitt gjennomsiktig? Forestill deg at du sitter i 10.000 meters høyde, og taket over deg forsvinner. Til din store forskrekkelse forsvinner gulvet i tillegg, og det føles som om du sitter i løse lufta.

Akkurat det du ønsker deg?

Slik blir nemlig fremtidens fly i 2050 dersom Airbus-ingeniørene får en finger med i spillet.

Men foreløpig er dette bare en teknologisk fantasi som har blitt vist frem på Farnboroughs internasjonale flyshow.

Boeing vil fly lenger: Om fem år reiser du slik

Har tro på flyet

– Passasjerene vil få et helt nytt forhold til det å fly, sier Axel Krein, som er leder for forskning og teknologi for den europeiske flyprodusenten Airbus, til Der Spiegel.

Selve ideen oppstod da ingeniørene fikk fritt spillerom til å kreere fremtidens fly, og forskningslederen mener at det faktisk kan la seg gjøre en vakker dag.

– Det som kom frem var helt realistiske visjoner av å fly i år 2050. Våre folk er tross alt forankret i virkeligheten og det meste innen nødvendige teknologier finnes allerede, forklarer Krein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.