Gjennomsiktige fly om 40 år?

Slik er Airbus' fly i framtiden.

GOD UTSIKT: Men gjennomsiktig tak, gulv og vegger blir nok Airbus fly i 2050 litt av en opplevelse. Om det lar seg gjennomføre vil fremtiden vise... Foto: Airbus Concept Plane
GOD UTSIKT: Men gjennomsiktig tak, gulv og vegger blir nok Airbus fly i 2050 litt av en opplevelse. Om det lar seg gjennomføre vil fremtiden vise... Foto: Airbus Concept Plane Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva hadde du sagt dersom flyet du satt i plutselig hadde blitt gjennomsiktig? Forestill deg at du sitter i 10.000 meters høyde, og taket over deg forsvinner. Til din store forskrekkelse forsvinner gulvet i tillegg, og det føles som om du sitter i løse lufta.

Akkurat det du ønsker deg?

Slik blir nemlig fremtidens fly i 2050 dersom Airbus-ingeniørene får en finger med i spillet.

Men foreløpig er dette bare en teknologisk fantasi som har blitt vist frem på Farnboroughs internasjonale flyshow.

Boeing vil fly lenger: Om fem år reiser du slik

Har tro på flyet

– Passasjerene vil få et helt nytt forhold til det å fly, sier Axel Krein, som er leder for forskning og teknologi for den europeiske flyprodusenten Airbus, til Der Spiegel.

Selve ideen oppstod da ingeniørene fikk fritt spillerom til å kreere fremtidens fly, og forskningslederen mener at det faktisk kan la seg gjøre en vakker dag.

– Det som kom frem var helt realistiske visjoner av å fly i år 2050. Våre folk er tross alt forankret i virkeligheten og det meste innen nødvendige teknologier finnes allerede, forklarer Krein.

Les også: Slik kan flysetene bli i fremtiden

Klikk her for å se flyet:


Slik designet ingeniørene 2050-flyet:

  • Det finnes ikke vinduer. Hva er poenget med vinduer dersom alt er transparent? Det gjennomsiktige materialet vil kunne gi passasjerene 360 graders utsikt.
  • Flyet består av økologisk materiale. Alt skal kunne være resirkulerbart og miljøvennlig.
  • Flyet er selvrensende.
  • Flyet reparerer seg selv dersom det er i ustand.
  • Flyet kan endre form og fasong.
Her blir det ikke billig å bo: Verdensrommets første hotell skal nå realiseres

Det er ikke bare Airbus som har store fremtidsplaner. DinSide har tidligere skrevet at Boeing planlegger å sende betalende passasjerer opp i verdensrommet i 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer