Gjennomsiktige fly om 40 år?

Slik er Airbus' fly i framtiden.

GOD UTSIKT: Men gjennomsiktig tak, gulv og vegger blir nok Airbus fly i 2050 litt av en opplevelse. Om det lar seg gjennomføre vil fremtiden vise... Foto: Airbus Concept Plane
GOD UTSIKT: Men gjennomsiktig tak, gulv og vegger blir nok Airbus fly i 2050 litt av en opplevelse. Om det lar seg gjennomføre vil fremtiden vise... Foto: Airbus Concept Plane Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva hadde du sagt dersom flyet du satt i plutselig hadde blitt gjennomsiktig? Forestill deg at du sitter i 10.000 meters høyde, og taket over deg forsvinner. Til din store forskrekkelse forsvinner gulvet i tillegg, og det føles som om du sitter i løse lufta.

Akkurat det du ønsker deg?

Slik blir nemlig fremtidens fly i 2050 dersom Airbus-ingeniørene får en finger med i spillet.

Men foreløpig er dette bare en teknologisk fantasi som har blitt vist frem på Farnboroughs internasjonale flyshow.

Boeing vil fly lenger: Om fem år reiser du slik

Har tro på flyet

– Passasjerene vil få et helt nytt forhold til det å fly, sier Axel Krein, som er leder for forskning og teknologi for den europeiske flyprodusenten Airbus, til Der Spiegel.

Selve ideen oppstod da ingeniørene fikk fritt spillerom til å kreere fremtidens fly, og forskningslederen mener at det faktisk kan la seg gjøre en vakker dag.

– Det som kom frem var helt realistiske visjoner av å fly i år 2050. Våre folk er tross alt forankret i virkeligheten og det meste innen nødvendige teknologier finnes allerede, forklarer Krein.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer