Gjør deg klar for Skeive dager 2009

Årets store feiring av homofile er godt i gang. Her er noen av godbitene som venter de neste dagene.

Skeive dager 2009: Lørdag er det duket for årets store homobegivenhet i Norge. Da vil homofile, lesbiske og andre som identifiserer seg som skeive, samt deres venner og familier marsjere nedover Oslos gater.
Skeive dager 2009: Lørdag er det duket for årets store homobegivenhet i Norge. Da vil homofile, lesbiske og andre som identifiserer seg som skeive, samt deres venner og familier marsjere nedover Oslos gater. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år arrangeres Skeive dager i Oslo; en uke med fest, debatt, politikk og kultur med bakgrunn i homofiles kultur og hverdag.

- Det største nasjonale, skeive kulturarrangementet, som trekker til seg besøkende fra hele landet, forklarer leder Stein Runar Østigaard i Oslo Pride, bedriften som står bak det store arrangementet.

Startskuddet for arrangementet gikk forrige uke, og fetlighetene varer til og med denne helgen. Da avsluttes homodagene med en stor parade gjennom hovedstadens gater.

- Paraden er den store avslutningen, selve prikken over i-en, sier Østigaard.

DinSide har tidligere år dekket paraden i Oslo. Under kan du se de fargesprakende paradeshowene i 2005 (Euro Pride) og 2007.

Seriøs moro

De neste dagene vil bestå av mye fest og feiring, men veldig mange av arrangementene er av den mer seriøse sorten. Eller sagt med Østigaards ord:

- Det er en politisk kulturfestival med mye alvor, men med en morsom undertone.

Av de mer seriøse innslagene på programmet, står blant annet en rekke debatter. Onsdag klokken 17.00 arrangeres en debattrunde med blant andre høyrepolitiker Erling Lae og Morgenbladet-redaktør Frank Rossavik, med tema som grunner i debatten rundt Fritt Ord-prisvinner Nina Karin Monsen. Torsdag klokken 16.00 er det duket for en politisk debatt om arbeidsliv, der representanter fra samtlige politiske partier på Stortinget er invitert av LO. Fredag står debatter om prostitusjon og homofiles levekår på planen. Alle disse arrangementene er gratis, og finner sted på Rådhusplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer