Gjør det nå!

Forventer høy etterspørsel.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet forventer en fortsatt høy etterspørsel etter pass og nasjonalt ID-kort i 2023, og ønsker at alle er tidlig ute med å bestille time.

Det skriver de på sine nettsider.

Unngå kø

- I fjor mottok politiet 1 373 000 søknader om pass og nasjonalt ID-kort – det er en rekord. I tillegg opplevde leverandøren kapasitets- og produksjonsutfordringer som gjorde at leveringstidene økte. Vi håper nå at alle sjekker passet eller det nasjonale ID-kortet sitt og bestiller time så snart som mulig hvis de trenger det. På denne måten kan vi unngå at alle kommer rett før ferietiden, sier avdelingsdirektør i Politidirektoratet, Bjørn Vandvik.

Nye regler

Pass har vært en het potet det siste året, og det har også kommet noen nye regler. I november varslet politiet at du nå også kan bestille time for å plukke opp passet eller det nasjonale ID-kortet ditt i stedet for å satse på drop-in når du får varsel om at passet/ID-kortet er klar til utlevering.

Tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig på Grønland politistasjon.

Fra 1. november ble det også påkrevd at begge foresatte må møte personlig på et pass eller ID-kontor, om man skal ha pass til barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer