Gjør det nå!

Ny beskjed.

Opp med armlenet: De to armlenene til midtsetet er lett å løfte opp. Men visste du at det også er mulig å åpne det som går ut mot midtgangen? Video: Bim Zachrisson Totland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pass har vært en het potet det siste året. Produksjonsproblemer og mange forespørsler om nye pass førte til lange køer da folk endelig fikk reise igjen etter coronapandemien.

Ifjor mottok politiet 1 373 000 søknader om pass, noe som er rekord, og de frykter en ny runde med lange køer når sommerferien nærmer seg.

Nå melder Øst politidistrikt at de på Politiets publikumssenter på Grålum har mange ledige timer framover.

- Det er viktig at du ikke venter til høysesongen med å bestille time for nytt pass. Vi oppfordrer publikum til å søke nå for å unngå lang ventetid, opplyser Rachid Elazahri ved pass og ID-avsnittet til politiets egne nettsider.

Og det er mange som nå begynner å få det travelt. Per januar var det 317 000 pass rundt om i landet som går ut innen året er omme.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer