Pass

Gjør dette nå!

Benytt sjansen.

PÅGANG: Det har vært stor etterspørsel etter disse. Foto: Heiko Junge / NTB
PÅGANG: Det har vært stor etterspørsel etter disse. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag la Politiets nettpatrulje øst ut gode nyheter til alle dem som trenger pass og ID-kort.

Ledige timer

«Har du pass i orden for deg og familien? Nå er det mange ledige timer for pass og id-kort på politiets publikumssenter på Grålum. Det er ofte lang ventetid i høysesongen, så vær ute i god tid» opplyste de på sin Facebook-side

Dette etter en sommer der det har vært stor etterspørsel og lange ventetider på pass etter kapasitetsproblemer og to år med pandemi.

Ifølge Politidirektoratet er tiden nå inne for å ta en ekstra sjekk av passet.

HAR DU GJORT DET?: Det er veldig kjedelig når man har reist hjemmefra og plutselig blir usikker på om man skrudde av for eksempel stekeovnen, men med dette tipset kan du puste lettet ut når du bli usikker! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- De fleste pass- og ID-kontorene i landet har nå ganske god kapasitet når det gjelder timer, både på kort og litt lengre sikt. Men, passkontor på de større tettstedene, spesielt på Østlandet og i Oslo, opplever nok fortsatt litt utfordringer med kapasiteten. Det kan være lurt å sjekke timebestillingen jevnlig, fordi det skal legges ut timer fortløpende. Flere av politidistriktene har styrket bemanningen og forberedt seg på å ta imot flere søkere, skriver seniorrådgiver i Politidirektoratet, Sidsel Anita Aarsnes Linden i en e-post til DinSide.

Sjekk det

- Politiet vil veldig gjerne at folk sjekker passet og det nasjonale ID-kortet (det gjelder for barn) for å se om det er utløpt, eller vil utløpe i løpet av første halvdel neste år. Da er det lurt å få seg en time så snart som mulig og søke om et nytt, fortsetter hun.

Politiet regner med at det fortsatt vil være en ganske høy etterspørsel etter pass til neste år fram mot sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer