SAS

Gjør dette ved streik

Her finner du nyttige tips og kontaktinfo.

STREIKEFARE: Dersom partene ikke kommer til enighet, går hundrevis av piloter ut i streik lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB
STREIKEFARE: Dersom partene ikke kommer til enighet, går hundrevis av piloter ut i streik lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SAS og pliotene sitter nå i krevende forhandlinger. Dersom de ikke blir enige, går rundt 900 piloter i Norge, Sverige og Danmark ut i streik fra og med lørdag. Det anslås at en streik kan komme til å ramme rundt 250 avganger og 45 000 reisende daglig, skriver NTB.

Her får du tipsene til hva du bør gjøre om du skal ut å reise med SAS nå:

- Ikke avbestill selv om du tror at flyreisen kan bli avlyst. Avbestiller du selv, har du ikke krav på refusjon av billettpengene. Noe du har dersom du venter til flyselskapet innstiller flyreisen, sier Forbrukerrådets ekspert på reisejus, Thomas Iversen, til DinSide.

Dersom flyselskapet innstiller flyet ditt har du ha gode rettigheter som gir deg tusenvis av kroner tilbake. Men du må vite hvor og hvordan du klager. Og her er snarveien til hvordan du klager til flyselskapene.

Følg med fram til avreise

Du bør selv være aktiv når det gjelder å sjekke om flyet du skal reise med er kansellert eller har fått endret reisetid. Følg også med på endring av flytype.

Flyselskapet kan endre til et mindre - eller større fly - og det kan hende at vindusplassen du betalte ekstra for er blitt endret til et midtsete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer