Familieparkene:

Gjør dette

Slik sparer du tusenlapper på årets familieparkbesøk.

PENGENE STRØMMER: Det er ikke noen billig fornøyelse å besøke de mest kjente familieparkene. Foto: Odd Roar Lange
PENGENE STRØMMER: Det er ikke noen billig fornøyelse å besøke de mest kjente familieparkene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dag i en av de populære norske familieparkene kommer for mange til å gjøre et merkbart innhogg i feriebudsjettet.

Bare inngangsbilletten i parkene koster flere tusen kroner for en familie på fire.

For de fleste stanser ikke pengegaloppen her. Skal du kjøpe lunsj i en av restaurantene eller kafeene, drikke i en av kioskene og en softis til å kjøle ned deg og barna, da blir det enda et hopp på reisebudsjettets utgiftsside.

Sparetipsene

Men det finnes mange måter du kan spare penger på. Det handler om planlegging og gode forberedelser. Den billigste hamburgeren med brus til familien på fire på Tusenfryd koster over 600 kroner. Deretter kommer andre kostnader som raskt påløper gjennom en hyggelig parkdag.

Sluttsummen er god lesning for parken, ikke for deg.

Felles for de fleste parkene er at de ikke har full meny med priser på nett. Men, du sparer gode penger på å ta med egen mat og drikke.

Slik gjør du det

Maten og drikken bør oppbevares i en kjølebag gjennom dagen. Denne er naturligvis tung å bære rundt på. Da er det smart å låne en bagasjetrille fra parken. Denne leverer du tilbake ved dagens slutt. Det er også en løsning å ta med en gammel barnevogn/trille som kan fungere som bagasjetrille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.