Flyreiser:

Gjør du dette feil?

Det lille merket på bagasjelappen kan skape store problemer.

MERKET: Mange lar bagasjelappene være med på den neste flyturer, og den etter den. Men er det særlig smart? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
MERKET: Mange lar bagasjelappene være med på den neste flyturer, og den etter den. Men er det særlig smart? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyet er i rute, du er kommet frem til bestemmelsesstedet. Alt ser lovende ut. Helt til du oppdager at bagasjen din er borte.

Hvor er den og når kommer den? Husket du å merke bagasjen din på den rette måten?

Sjekk dette først

Dersom du har med innsjekket bagasje så er det flere ting som er viktig å passe på.

Det første er at du holder deg innenfor målene når det kommer til både vekt og størrelse. Har du ukurante bager, med mange reimer og ekstra detaljer? Da kan det lønne seg å sjekke inn bagasjen som spesialbagasje. Og dersom du har bagasje som veier mer enn den vekten som er angitt fra flyselskapet, så må du dessverre belage deg på å betale ekstra.

Hva koster det?

Gebyrer for ekstra bagasje varierer avhengig av rute og/eller destinasjon og om du kjøper på forhånd eller på flyplassen. Du betaler per innsjekket kolli og retning. Husk at de aller billigste billettklassene som SAS Go Light, Norwegians Lowfare, Flyr Mini og Widerøes Economy Light ikke inkluderer innsjekket bagasje, men du kan legge det til mot et gebyr.

Og det er billigere å ordne dette via app eller nettside, i stedet for å betale for manuell endring på flyplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.