Flyreiser

Gjør du dette feil?

Bagasjeeksperten med klart tips for hvordan du skal sikre kofferten din.

KAN DU KODEN?: Husker du koden på kofferten din? Foto: Odd Roar Lange
KAN DU KODEN?: Husker du koden på kofferten din? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal kofferten låses med kode- eller nøkkellås før du sender den med flyet?

Spørsmålet er blitt aktuelt etter at en rekke reisende mellom Norge og Las Palmas har meldt om tyveri av verdisaker fra den innsjekkede bagasjen.

Norske reisende som gleder seg til fine dager på Kanariøyene, opplever nemlig at bagasjen er åpnet og at kamera, klokker og smykker er borte før de får kofferten utlevert på Las Palmas International Airport.

Det viktigste og beste tipset er at man aldri skal sende verdisaker i innsjekket bagasje. Dersom man skal ha med verdisaker på reisen så skal disse tas med i håndbagasjen og alltid holdes under oppsikt under hele reisen.

Dekkes ikke

Dersom du glemmer igjen eller mister håndbagasjen, dekkes ikke tapet verken av flyselskapet, flyplassen eller reiseforsikringen.

Blir håndbagasjen, derimot, ødelagt av plutselige og uventede hendelser, eller stjålet, kan du få erstattet tapet via reiseforsikringen. Men husk at kravet ikke må overstige maksimalbeløpet i forsikringen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer