Dette må du vite hvis du skal hjem til jul 2021

Gjør endringer: – Vi er lei oss

Widerøe er blant flere som varsler færre flyavganger i juletrafikken, mens Vy dropper juletog.

TOPPDAGEN: Onsdag 22. desember blir den travle dagen for mange som skal ta tog før jul. Foto: Odd Roar Lange
TOPPDAGEN: Onsdag 22. desember blir den travle dagen for mange som skal ta tog før jul. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå gjør de seg klare. Flyplassene og flyselskapene forbereder seg sammen med jernbanestasjonene og togselskapene for det store julerushet. Et rush som også dette året blir annerledes enn mange husker det fra årene med tett-i-tett med reisende og varme klemmer ved avreise og ankomst.

Strammer inn

Og mange som skal reise hjem til jul er naturligvis spente på om flyene og eller togene går slik det var planlagt, eller om det kommer coronarelaterte avlysninger og endringer etter at regjeringen strammet inn på reglene.

Noen av selskapene har gjort det klart at de kutter i tilbudet etter at de nye coronarestriksjonene ble innført. Her ser du de foreløpige endringene hos de viktigste transportselskapene.

Fly

Flyselskapene skal frakte tusenvis av nordmenn mellom norske flyplasser i siste halvdel av desember. Her er flyselskapenes planer.

SAS

– Vi skal fly etter det oppsatte programmet, selv om vi merker at bookingen har flatet ut de siste dagene, sier pressesjef i SAS, John Eckhoff, til DinSide.

– Våre kunder er naturligvis ikke upåvirket av det som skjer akkurat nå, men vår oppfatninger er at mange uansett vil reise ut eller hjem til sine egne i jula. Og vi har god etterspørsel etter flybilletter i jule- og nyttårsdagene. Vi flyr slik vi har satt opp planen, dersom det ikke skjer noe uforutsett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer