Gjør Göteborg på en dag

Du rekker mye på en dag i Göteborg.

Publisert
Sist oppdatert

Om du kommer med buss eller tog til Göteborg, så ankommer du byen ganske så midt i smørøyet. Nils Ericson-terminalen for bussene og Centralstationen ligger side ved side ved Nordstan, som er et stort handlesenter og begynnelsen på Göteborgs handlegate.

Göteborg en generelt sett en by det er trivelig å rusle rundt i, spesielt om våren og sommeren. De hyggelige kanalene og broene blinker forførende i sollyset, og når gresset er grønt og blomstene titter frem er det hyggelig å rusle i parkområdene i Kungsparken og Trädgårdsföreninges park ved kanalen. I Göteborg er det eksemplarisk bra skiltet til alle turistattraksjoner, så det er lett å finne frem uten å måtte gå med nesen i et kart.

Shoppe

Göteborg er en glimrende by for shopping. Med ankomst på sentralstasjonen eller bussterminalen ligger handlesenteret Nordstan rett over gaten. Dette er et av Nord-Europas største handlesenter med 150 butikker under samme tak. I forlengelse av Nordstan ligger Fredsgatan, som er en av flere gågater som strekker seg oppover byen. Handleområdet strekker seg videre oppover Kungsportsavenyn til Götaplats. I dette området finner du de fleste av de mest kjente kjedebutikkene innen klær og sko, samt noen som vi ikke kjenner fra Norge. For mindre butikker og sjeldnere varer; prøv den gamle og hyggelige bydelen Haga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer