Gjør Göteborg på en dag

Du rekker mye på en dag i Göteborg.

Publisert
Sist oppdatert


Om du kommer med buss eller tog til Göteborg, så ankommer du byen ganske så midt i smørøyet. Nils Ericson-terminalen for bussene og Centralstationen ligger side ved side ved Nordstan, som er et stort handlesenter og begynnelsen på Göteborgs handlegate.

Göteborg en generelt sett en by det er trivelig å rusle rundt i, spesielt om våren og sommeren. De hyggelige kanalene og broene blinker forførende i sollyset, og når gresset er grønt og blomstene titter frem er det hyggelig å rusle i parkområdene i Kungsparken og Trädgårdsföreninges park ved kanalen. I Göteborg er det eksemplarisk bra skiltet til alle turistattraksjoner, så det er lett å finne frem uten å måtte gå med nesen i et kart.

150 butikker under ett tak.
150 butikker under ett tak. Vis mer


Shoppe

Göteborg er en glimrende by for shopping. Med ankomst på sentralstasjonen eller bussterminalen ligger handlesenteret Nordstan rett over gaten. Dette er et av Nord-Europas største handlesenter med 150 butikker under samme tak. I forlengelse av Nordstan ligger Fredsgatan, som er en av flere gågater som strekker seg oppover byen. Handleområdet strekker seg videre oppover Kungsportsavenyn til Götaplats. I dette området finner du de fleste av de mest kjente kjedebutikkene innen klær og sko, samt noen som vi ikke kjenner fra Norge. For mindre butikker og sjeldnere varer; prøv den gamle og hyggelige bydelen Haga.

  Åpningstider: Butikkene i sentrum har åpent mandag til fredag 10-18 (kjøpesentrene har åpent til 20) og lørdag 10-15 (varehus og kjøpesenter har åpent til 17). Handlesentrene og enkelte butikker har åpent også søndager, fra rundt 11 til 17 – men dette varierer noe fra senter til senter.

Lunsj som metter i kafeen på møbelhuset House. Pris per stykk: 49 SEK.
Lunsj som metter i kafeen på møbelhuset House. Pris per stykk: 49 SEK. Vis mer
Skikkelige muffins som fyller magen, fra butikken muffins mm
Skikkelige muffins som fyller magen, fra butikken muffins mm Vis mer


Spise

Du trenger ikke lete lenge etter et spisested i Göteborg. Om du blir sulten på shoppingrunden eller om målet er en kafé; det vrimler av dem. Her er restauranter med stjernestatus i Michelinguiden – som Sjömagasinet, 28+ og Fond, men her er også rimelige og hyggelige restauranter og kafeer som absolutt greier å mette en gretten mage for en billig penge.

For sultne sjeler på jakt etter god og billig mat kan vi anbefale kafeen i møbelhuset House på Götaplats. Kafeen har en lite utvalg smørbrød, kaker og varme retter til hyggelige priser. Priseksempel: Panini med usannsynlig mye pålegg koster 49 svenske kroner. Etter en lunsj her skal du slite hardt for å bli sulten til middag. Vi kan også anbefale eventyrlige hjemmebakte muffins fra stedet muffins mm i Kungsportsavenyn. Selskapet driver også en hyggelig kafe i samme bygg: Eva's Paley. Muffinsene kan anbefales på det sterkeste, men du skal være advart: Dette er mektige godsaker som fyller magen, så én holder i lange baner.

  Åpningstider: Alle dager.

Liseberg ønsker velkommen fra 12. april.
Liseberg ønsker velkommen fra 12. april. Vis mer


Le

Du rekker fint en tur innom fornøyelsesparken Liseberg, på dagstur til Göteborg. Liseberg åpner for sesongen 12. april, og holder åpent til 28. september. Årets nyhet er berg- og dalbanen Balder. Dette er Nordens største berg- og dalbane i tre. Vi har prøvekjørt moroa, se test og bilder i denne artikkelen.

  Åpningstider: 11 til 23 hver dag i høysesong, ellers noe varierende åpningstider. I mai og juni er det gratis inngang for promenering 10 til 13 de dagene parken ellers åpner klokken 15. Inngang koster 50 svenske kroner for alle over sju år. Eventuelle utgifter til attraksjonene kommer i tillegg.

Flere opplevelser?

Om våren og sommeren, når solen skinner, er det hyggelig bare å rusle rundt i gatene, kikke på folk og spise is. Har du mer tid til overs og er lysten på flere opplevelser, kan du sjekke ut noen av de mest populære turistattraksjonene i byen. Liseberg ligger selvsagt på topp, med over tre millioner besøkende i fjor. Her er resten av topp-5 listen:

  2: Universeum: Sveriges nasjonale vitenskapsmuseum. Her kan du utforske alt fra tropisk regnskog til spennende teknikk.
  3: Botaniska: En av verdens største i sitt slag. Her er over 4.000 vekster fra alle verdenshjørner.
  4: Tradgårdsföreningen: Park i hjertet av Göteborg. Historie fra 1800-tallet. Priset rosarium med over 5.000 roser.
  5: Konstmuseet: Kunst fra Chagall, Monet og Munch til vår tids nordiske kunstnere.

For utsikt over byen kan vi anbefale Lisebergstårnet på Liseberg. Det tar deg 125 meter over havet, og derfra har du førsteklasses utsikt over byen. Dette er en attraksjon for å nyte utsikten – ikke for å skremme frem adrenalinet i kroppen.

Eventuelt kan du ta turen opp i GöteborgsUtkiken på havnen ved Lilla Bommen. Her får du fin utsikt 86 meter over havet. Det koster 30 kroner å ta heisen opp. På toppen er også en kafé som serverer kaffe, smørbrød og småretter, men du går ikke glipp av noe dersom du heller tar lunsjen på en hyggelig kafé på bakken.

 • Klikk her for å se bildene fra Göteborg

 • Tilbake til hovedartikkelen
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer