Gjorde sjokkfunn i bagasjen

Sikkerhetskontrollørene fikk seg en overraskelse da de sjekket en av passasjerens bagasje.

MERKELIG: Sikkerhetskontrollørene fikk seg en overraskelse da de sjekket dette røntgenbildet. Foto: Transportation Security Administration
MERKELIG: Sikkerhetskontrollørene fikk seg en overraskelse da de sjekket dette røntgenbildet. Foto: Transportation Security Administration Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skyldes at en kvinne forsøkte at ta med seg en kongeboa på 122 centimeter gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen, melder Transportation Security Administration (TSA) på Instagram og Twitter.

Ifølge Store norske leksikon er Kongeboa en middels stor kvelerslange fra Mellom- og Sør-Amerika. Normal kroppslengde for kongeboa er 1–4 meter, skriver de. Vekten ligger gjerne mellom 10 og 15 kilo, selv om enkelte individer kan bli tyngre, spesielt i fangenskap.

Den er svært populær for hobbydyrmarkedet, og det har foregått en omfattende innsamling av dyr i naturen. I dag blir de fleste kongeboaer for markedet oppdrettet i fangenskap.

La oss vende tilbake til slangen på flyplassen, som ble oppdaget da kvinnen sendte en reisebag til røntgenscan i sikkerhetskontrollen.

- Våre medarbeidere på Tampa internasjonale lufthavn fant ikke dette hyssssssterisk, skriver TSA på sin Twitter-profil.

Da flyselskapet ble varslet om kongeboaen, som bærer navnet Bartholomew, ble kvinnet nektet å ta med seg slangen på flyet. Lisa Farbstein, talsperson i TSA, melder at kvinnen hevdet at slangen er hennes emosjonelle støttedyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.