Flyr:

Gladmelding til passasjerer

Dette kan du gjøre med billetten hos Flyr.

TOMME SETER: Flyr trenger at passasjerene kommer raskt tilbake dersom selskapet overlever krisa de er inne i. Foto: Odd Roar Lange
TOMME SETER: Flyr trenger at passasjerene kommer raskt tilbake dersom selskapet overlever krisa de er inne i. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av passasjerer venter i spenning på hva som skjer med flyselskapet Flyr. De har betalt for billetter og skal reise i løpet av vinteren, våren eller sommeren.

Men ingen vet om flyreisen blir noe av. Men nå er det godt nytt.

For dem som har bestilt refunderbare billetter i billettklasse «Fleks» er saken enkel. De kan avbestille og få pengene tilbake.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Men nå er det godt nytt også til dem med lavprisbilletter som i utgangspunktet ikke er refunderbare, slik som Smart og Mini.

Du får pengene dine

Passasjerer med slike billetter har likevel fått avbestille sine billetter og får pengene tilbake.

KLAR BESKJED: Flyr betaler tilbake pengene for billetter som i utgangspunktet ikke var refunderbare.
KLAR BESKJED: Flyr betaler tilbake pengene for billetter som i utgangspunktet ikke var refunderbare. Vis mer

Vær klar over at du ikke får gjenopprettet den aktuelle reisen dersom du selv avbestiller den. Dersom du angrer, og Flyr overlever krisa, må du bestille og betale en ny billett. Og da kan det være andre priser som gjelder.

– I Flyr har vi alltid satt gjestenes behov først. Mange er usikre nå og da gjør vi selvfølgelig alt vi kan for å hjelpe. Vi er svært takknemlige for all støtten og heiaropene vi får fra det norske folk og vil komme med oppdatert informasjon så snart vi har noe nytt å melde, sier direktør for samfunnskontakt og kommunikasjon, Lasse Sandaker-Nielsen.

Penger tilbake

Dette er beskjeden til de reisende som ønsker å avbestille en Smartbillett:

«Dette billetten gir egentlig ikke full refusjon, men grunnet situasjonen hjelper jeg deg selvsagt.

Grunnet usikkerhet rundt Flyr´s økonomiske situasjon vi behjelpelig når det kommer til kanselleringer og endringer.

Ved denne kanselleringen vil vi derfor tilby deg en full refusjon som blir refundert til betalingskortet brukt ved bestilling.»

Dette gjelder kun for avbestillinger som gjennomføres før en eventuell konkurs.

Dette er årsaken

Flyrs vanskelige økonomiske situasjon er ikke noe nytt, heller ikke for banker og kredittinstitusjoner.

Dette fører til at Flyr ikke får pengene som du har betalt via kortselskap før flyreisen er gjennomført.

Kortselskapene vil ikke risikere at de betaler penger til Flyr og selskapet går konkurs. Da vil pengene trolig være tapt.

Samtidig vil kredittkortkunder kunne kreve pengene tilbake fra kortselskapet, siden de har kjøpt en vare som ikke er levert.

Siden pengene står «låst» hos kortselskapet er det i praksis bankene som nå må betale pengene dine tilbake, ikke Flyr.

Ved en konkurs vil ikke Flyr få tak i disse pengene uansett. Dersom ikke selskapet går konkurs vil de nyte stor tillit hos passasjerene, som forhåpentligvis for Flyr, kommer raskt tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer