Gladmelding

- Senk skuldrende.

PÅ TUR: Mange skal på tur i disse dager. Foto: NTB
PÅ TUR: Mange skal på tur i disse dager. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i ettermiddag er det duket for en ganske så lang helg for mange av oss. Tar man fri en dag (fredag), ligger det an til hele fem dager sammenhengende fri, så her er mulighetene mange.

Da skulle en kanskje tro at det ble stor pågang landets hovedflyplass i dag 16. mai, men en sjekk tirsdag formiddag, viser at det er ganske så rolig.

For de aller fleste av de som skulle på tur denne uka, har allerde reist, viser trafikktall fra Avinor.

Fredag 12. mai, hadde Oslo lufthavn nesten 90 000 reisende, mens det i dag 16. mai anslås drøyt 73 000 reisende gjennom flyplassen.

På nasjonaldagen er dette tallet nede i knapt 45 000 reisende.

- Denne uka er det generelt sett færre reisende enn normal uke på grunn av røde dager. Mange har tatt en uke fri og de fleste reiste fredag 12. mai, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ylva Celius Trulsen i Avinor i en epost til DinSide.

- Det er litt typisk. Vi ser ofte at folk tar seg lengre fri når det er slike bevegelige helligdager. Da sprer utfarten seg mer enn for eksempel i jula, når mye av trafikken er på en dag, sier kommunikasjonssjef Harald Nygaard Kvam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.