Gladmelding

- Senk skuldrende.

PÅ TUR: Mange skal på tur i disse dager. Foto: NTB
PÅ TUR: Mange skal på tur i disse dager. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i ettermiddag er det duket for en ganske så lang helg for mange av oss. Tar man fri en dag (fredag), ligger det an til hele fem dager sammenhengende fri, så her er mulighetene mange.

Da skulle en kanskje tro at det ble stor pågang landets hovedflyplass i dag 16. mai, men en sjekk tirsdag formiddag, viser at det er ganske så rolig.

For de aller fleste av de som skulle på tur denne uka, har allerde reist, viser trafikktall fra Avinor.

Fredag 12. mai, hadde Oslo lufthavn nesten 90 000 reisende, mens det i dag 16. mai anslås drøyt 73 000 reisende gjennom flyplassen.

På nasjonaldagen er dette tallet nede i knapt 45 000 reisende.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Denne uka er det generelt sett færre reisende enn normal uke på grunn av røde dager. Mange har tatt en uke fri og de fleste reiste fredag 12. mai, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ylva Celius Trulsen i Avinor i en epost til DinSide.

- Det er litt typisk. Vi ser ofte at folk tar seg lengre fri når det er slike bevegelige helligdager. Da sprer utfarten seg mer enn for eksempel i jula, når mye av trafikken er på en dag, sier kommunikasjonssjef Harald Nygaard Kvam.

- Så de som skal ut å reise i dag, trenger ikke å stresse?

- Det skal nok gå veldig bra. Senk skuldrene, oppfordrer han.

Han kommer likevel med et par tips for å gjøre det enklere og smidigere.

- Sjekk inn digitalt om du kan, og print ut bagasjelappen selv, da går det raskere. Forbered deg også på sikkerhetskontrollen, og ta ut all elektronikk og væske, råder Kvam.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer