Gladmelding

Dette selskapet er først ut med disse.

MER PLASS: Airbus lanserer bagasjehyller med større plass. Foto: Airbus
MER PLASS: Airbus lanserer bagasjehyller med større plass. Foto: Airbus Vis mer
Publisert

Mange har nok opplevd at det er kamp om håndbagasjeplassen om bord på fly.

Nå har Airbus utviklet en ny type bagasjehylle som skal gi mer plass til kabinbagasje. Som man kan se på bildet, kan typiske små trillekofferter nå stables etter hverandre stående på siden, framfor å legge dem ned, melder CNN.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Klart behov

Det er det tyske flyselskapet Lufthansa som er først ute med disse bagasjehyllene. Fra starten av 2025 skal selskapet sette dem inn i 38 av sine Airbus A320-fly.

- Vi vet etter å ha snakket med flykunder at det er et klart behov for større bagasjehyller for å gi en bedre passasjeropplevelse, sier sjef for kommersielle tjenester i Airbus, Charbel Youzkatli i en uttalelse.

De nye hyllene skal få plass til kofferter som er 61 centimeter høye, 38 centimeter brede og 25 centimeter dype, ifølge selskapet.

Vil forby betaling

Hyllene kommer i ei tid da det kan bli forbudt for flyselskapene å ta betalt for å ta med seg håndbagasje om bord.

Nylig ba EU-parlamentets Komiteen for begjæringer (PETI) om at håndbagasje oppføres som en «uunnværlig gjenstand» som betyr at flyselskapene ikke lenger kan ta betalt for bagasje som kan tas med inn i kabinen uten at det utgjøre et sikkerhetsproblem for andre reisende, samt at det ikke opptar for mye plass. Det meldte Cyprus Daily News i slutten av september.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer