Flyplasskaoset:

Gladnyhet om charterturer

Pinsetrafikk på norske flyplasser har vært smertefri, men ett råd gjelder i sommer: - Unngå Schiphol.

SCHIPHOL FREDAG FØR PINSE KLOKKA 12: Timelange køer på utsiden av storflyplassen i Amsterdam før avreise. Da var det tidligst plass inne på flyplassen fire timer før flyet skulle ta av. Foto: Robin van Lonkhuijsen, ANP / AFP / NTB.
SCHIPHOL FREDAG FØR PINSE KLOKKA 12: Timelange køer på utsiden av storflyplassen i Amsterdam før avreise. Da var det tidligst plass inne på flyplassen fire timer før flyet skulle ta av. Foto: Robin van Lonkhuijsen, ANP / AFP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gladmelding foran sommerferien etter den første, store helgen med flyplasskaos ute i Europa:

- Charterturer fra og til norske flyplasser vil gå etter planen.

De to største charterturselskapene, Ving og TUI, er samstemte etter pinsetesten. Og begge feriefikserne er glade for Avinors erfaringer med kapasiteten på norske flyplasser.

Både Ving og TUI er fornøyd med passasjerflyten inn og ut av de tre største feriemålene Mallorca, Rhodos og Kreta.

Ving har også gode erfaringer å melde til og fra Kreta og Antalya.

Oslo Lufthavn Gardermoen hadde fredag før pinse den travleste dagen på tre år med 96 000 passasjerer. Det gikk tilnærmet normalt som en stor utfartsdag før pandemien.

Schiphol: 14 timer forsinkelse

Schiphol flyplass i Amsterdam er ett av de store knutepunktene - og trangeste flaskehalsene - i Europa. Der var det verre enn fryktet med opptil 14 timer forsinkelse og like langdryge passasjerkøer, melder den nederlandske avisa De Telegraaf.

Det store nederlandske flyselskapet KLM returnerte til hjemmebasen Schiphol med rundt 40 tomme fly pinsedagene. Passasjerene ble stående igjen i Aten, Malaga, Paris og Ibiza.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer