Glasgow - billig og urban

Lyst til å oppdage en av Europas fremste byer for kunst, shopping og uteliv? Glasgow er stedet. Skottland er mer enn golfbaner, sauejorder og whisky. Tekst: Pål Sigurd Anthonsen

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har besøkt Glasgow og Skottland en helg i januar 2004. I stedet for den vanlige turen fra Gardermoen til London har vi fløyet Ryanair fra Torp til Glasgow. Selve flyturen er litt kortere enn til London. Vi forlot minus 15 i Norge og kom til 8 varme i Skottland. Med jernbane gikk det greit å komme fra flyplassen direkte til Glasgow Central Station. Mange av hotellene ligger bare 5 – 10 minutters gange fra stasjonen.

Byen

Vi hadde ventet oss noe i retning av en middelalderby full av puber hvor lokalbefolkningen satt og drakk whisky i røykfylte lokaler. For å si det forsiktig; vi tok feil! Glasgow er en moderne by hvor trendy, urbane mennesker vil stortrives. Riktignok består sentrum av flotte, monumentale bygninger som gir stedet et historisk preg. Men her er det fullt av flotte butikker og hyggelige kaféer.

Shopping

Glasgow har varemagasiner i fleng og de ligger tett i tett i noen få hovedgater, alt innenfor gangavstand. Praktisk for turisten og et funn for dem med svart belte i shopping. Her finner du Buchanan Galleries, som er en kjempebygning med haugevis av butikker inni, Frasers of Glasgow, Princes Square, Debenhams, Wolworths, etc. Alle kjedene er her, som GAP, Marks & Spencer, Dixons, til og med Hennes og Mauritz. Men det er alle spesialforretningene som er spennende. Klær, sko, bøker, musikk, sport, interiør eller hva med håndlagde såper? Prisene er lavere enn i London og vi var heldige å treffe januarsalget med inntil 70 prosent ”off”.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer