Glasgow eller Göteborg?

Julete handleguide til Glasgow og Göteborg.

Publisert
Sist oppdatert

Glasgow

Bortsett fra London er Glasgow Storbritannias største handlested. I sentrum av Glasgow finner du alt fra designerbutikker som Versace, til de store kjedenes varehus og handlesenter. Her er også Skottlands største handlesenter; Buchanan Galleries. For designermote, ta turen til The Italian Centre i Merchant City. For mer retropreg og bruktbutikker, ta turen til West End.

I Alexandria, cirka 25 kilometer fra Glasgow, finner du også et fabrikkutsalg med opptil 50 prosent rabatt på kjente merkevarer. Utsalget heter Loch Lomond Outlet Ashopping Centre.

Fakta:Skottlands største by, med rundt 680.000 innbyggere. Ryanair flyr direkte fra Sandefjord til Glasgow Prestwick. Du kan også ta direktefly fra Stavanger til Aberdeen med SAS, Braathens, Widerøe og KLM, og ta tog derfra til Glasgow.

Her er prisene:Billigst til Glasgow - priser fra 1.570 kroner med fly.

Eksterne lenker:Skottlands turistinformasjonGlasgow turistinformasjon

Göteborg

Göteborg har et konsentrert handlesentrum, hvor du finner det meste av butikker; fra klær til porselen. I Nordstan finner du rundt 120 butikker – deriblant de mer kjente kjedene og noen til, i bydelen Haga finner du antikviteter og mer unike, små butikker og hyggelige kafeer, og i områdene rundt Vollgatan/Korsgatan finner du kunsthåndverk, design og mer spesielle butikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer