Glasshotell på fjelltoppen

Lengst nord i Sverige fremmes luftige planer om hotell på toppen av byfjellet i Kiruna.

Slik ser tegningene av det nye hotellet i Kiruna ut.
Slik ser tegningene av det nye hotellet i Kiruna ut. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et fireetasjes bygg i glass er de risikable planene som skal iverksettes i Kiruna til våren. Et hotellbygg på toppen av fjellet Loussavaara er planlagt med byggestart i mai i år, og skal stå ferdig om et års tid. Hotellet får etter planen 24 rom, bar og restaurant samt badstue i tillegg til utstillingslokaler og møtelokaler. Prisen på prosjektet er beregnet til omkring 25 millioner svenske kroner.

Vintervei opp blir det ikke - vinterstid kan gjester fraktes opp til toppen med hundespann eller snøskuter. Det melder avisen Norrländska Socialdemokraten.

Hotellet blir et supplement til ishotellet Jukkasjärvi, 17 kilometer fra Kiruna, og driverne satser på et samarbeide for å tiltrekke seg besøkende.

 • Mer om hotellet i Jukkasjärvi og andre ishoteller.
 • Kiruna

  Kiruna ligger i Nord-Sverige, 145 kilometer nord for polarsirkelen. Loussavaara er Kirunas byfjell, et fjell som ble delt i to av gruvedrift rundt forrige århundreskifte. Det har gjort fjellet til et fristende møtested for fjellklatrere. Områdets høyeste fjell er imidlertid Kebnekaise, som også er Sveriges høyeste. Det rager 2.117 meter over havoverflaten. Det går jernbane fra Narvik til Kiruna, Ofotbanen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer